Hopp til innhold

Vaular med Fjorden, Baby! på brystet

Rapperen Lars Vaular har tidligere utrykket sterk misnøye med at Bergens-bandet Fjorden, Baby! ikke ble nominert til Spellemann. Under gårsdagens show stilte han på scenen iført en t-skjorte med bandets logo på brystet.

Lars Vaular

Lars Vaular hadde tatt på seg en t-skjorte med Fjorden, Baby!-logo på brystet da han skulle dele ut pris under gårsdagens Spellemannshow i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Lars Vaular reagerte da Spellemannsnominasjonene ble offentliggjort i desember i fjor, og Fjorden Baby! ikke var nominert i rockekategorien med albumet «Fjordkloden».

– Det er en skandale at de ikke er nominert. Det er tidenes plate, sa Vaular i desember.

LES OGSÅ: Spellemann 2013: Her er vinnerne

Under gårsdagens Spellemannshow markerte Vaular på sitt vis ved å ha på en T-skjorte med påskriften Fjorden, baby! på brystet.

NRK har flere ganger fosøkt å komme i kontakt med Vaular for å få vite om T-skjorten var ment som en hyllest til kollegaene, eller en protest til juryen, men har foreløpig ikke lykkes.

Vaular er for tiden uten manager, etter at samarbeidet mellom rapperen og manager Gunnar Greve nylig ble avsluttet.


Se bilder og video fra den røde løperen her:

Fra den røde løperen Spellemann


LES OGSÅ: Musikkekspert: – En vits hvis ikke «Årets hit» går til «The Fox»

LES OGSÅ: – Heiar på dei lokale artistane

Selv var Lars Vaular nominert med sitt kritikerroste konseptalbum «1001 Hjem» som ble sluppet i september. Vaular var nominert i både tekstforfatter-klassen og i klassen urban.

Årets tekstforfatter gikk til Frida Ånnevik – Ville Ord, og i klassen urban var det rapper og hiphop-aktivist Don Martin som stakk av med prisen.

Martin solodebuterte etter to tiår i hiphop-sfæren med albumet «En gang romsåsgutt, alltid romsåsgutt».

LES OGSÅ: Ole Paus tok den gjeveste prisen

LES OGSÅ: Ylvis-brødrene tok prisen for årets hit

Se Spellemannshowet her:

Det er duket for festkveld fra Stavanger Konserthus når vi skal feire den beste musikken fra året som gikk. På scenen står bl.a. Morten Harket, Envy, Kvelertak, CLMD, Highasakite og Ask Embla. Anne Lindmo leder oss gjennom kvelden når musikkbransjens gjeveste priser skal deles ut.

LES OGSÅ: – Jeg er stolt, men også litt flau

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters