Hopp til innhold

Lager Hollywood-versjon av norsk actionkomedie

Ifølge The Hollywood Reporter har regissøren Patty Jenkins har takket ja til å lage en amerikansk versjon av den norske actionfilmen «Arme Riddere».

Arme Riddere

ORIGINALEN: Den norske filmen «Arme Riddere» fra 2011 hadde blant Lena Kristin Ellingsen, Mads Ousdal, Andreas Cappelen, Arthur Berning og Kyrre Hellum på rollelisten.

Foto: Pål Laukli

Jenkins har tidligere regissert thrilleren Monster fra 2003, som skaffet Charlize Theron en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

«Arme Riddere» er basert på en historie av Jo Nesbø, og handler om et tippelag som vinner 1,7 millioner kroner og blir uenige om hvordan de skal dele potten.

Det er ikke klart hvem som får roller i nyversjonen, men den får tittelen «Jackpot». David Callahan, som blant annet står bak «Godzilla», skal skrive manuset.

Klarte ikke å anmelde filmen

«Arme Riddere» hadde premiere i desember 2011, og fikk blandet mottagelse av norske anmeldere.

VGs Jon Selås klarte ikke å gi filmen et terningkast, fordi flere av filmens voldelige scener vekket assosiasjoner til terrorangrepene 22. juli.

Filmen ble bedre mottatt av internasjonale anmeldere, og ble blant annet vist på britiske og australske kinoer. Filmens regissør, Magnus Martens, fikk en plass på bransjebladet Varietys liste over europeiske regissørtalenter i 2012.

Se Filmpolitiets anmeldelse av originalen:

Arme riddere bøtter på med blod, sleske figurer og ekkel humor. Det resulterer av og til i genuint morsomme situasjoner, der filmen trår over flere streker samtidig. Det er sånt jeg liker.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters