Hopp til innhold

Kunne fått mesterstykket sabotert: – Ikke noe gøy

Miriam ser ikke på seg selv som en typisk håndverker, og følte det var viktig å få vist seg frem i mesterstykket sitt. Det kunne gått galt, da en annen deltaker ønsket å sabotere det.

Katinka og Miriam i Anno

Miriam hadde som mål å bli svenn og mester i Anno, noe hun klarte i hattemakerlauget.

Foto: NRK

Da Miriam skulle ha sitt mesterstykke i hattemakerlauget, hadde Katja lumske planer. Hun ønsker å sabotere mesterstykket, fordi hun mente Miriam ikke fortjente å bli mester før henne selv og Katinka.

– Det kom litt overraskende på meg, men at det var Katja var ikke like overraskende. Hun var der nok mer for spillet enn det jeg var, sier Miriam.

Hun forteller at hun ikke visste om planene før hun så det på TV.

– Det var litt rart, og ikke noe gøy å høre at noen mener at jeg ikke har bidratt like mye. Jeg er ikke enig i det, men det er et spill, sier hun.

Heldigvis for Miriam ble det med tanken for Katja, og hun kunne fullføre sitt mesterstykke uten ødeleggelse.

– Jeg har snakket med Katja i ettertid, og jeg har ikke noe vondt å si om det. Det er jo litt gøy når det skjer litt action, og det hadde vært verre om hun faktisk hadde gjennomført det, og lykkes, sier hun.

Miriam og Katja baker i Anno

Katja gikk med planer om å sabotere mesterstykket til Miriam, men lot være. Her jobber begge på mesterstykket til Liv.

Foto: NRK

Mye nerver

Miriam meldte seg på Anno for å få følelsen av å reise tilbake i tid og for å få en unik opplevelse.

– Målet mitt var å komme lengst mulig så jeg fikk opplevd alt. Og et veldig viktig mål var å komme meg gjennom svennestykket og så bli mester. Jeg er ingen typisk håndverker, så det var viktig for meg å få vist meg litt frem, sier hun.

Miriam i Anno

Det var viktig for Miriam å bli svenn og mester, noe hun klarte i hattemakerlauget.

Foto: NRK

I tillegg til mestertittelen i hattemakerlauget, fikk Miriam også prøvd seg i turneringer, og hun måtte ut i fekteduell. Det ble en svært tett og jevn kamp, der hun slo ut Sunna.

– Fekting var også et minne for livet, og det var ganske mye nerver i sving. Men det var veldig spesielt å slå ut Sunna, var det en jeg ikke ville sende hjem var det henne, sier Miriam.

Men Sunna tapte med ett poeng, og Miriam gikk videre i konkurransen helt til finaleuka. Der ble laugsprøven i gjørtlerfaget og en puslespillturnering til slutt for mye, og Miriam ble første ukesfinalist som måtte reise hjem.

Tro på seg selv

Miriam ser tilbake på Anno som en utelukkende positiv opplevelse, som også har endret henne som person i ettertid.

– Jeg føler jeg vokste veldig der inne. Etter Anno har jeg blitt flinkere til å hoppe uti ting og ha tro på meg selv. Der inne hadde vi ikke noe valg, vi måtte bare gjøre ting, sier hun.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor