Hopp til innhold

Harald Zwart skal lage TV-serie om Oljefondet

Filmregissør Harald Zwart (49) har fått fire millioner kroner i støtte for å lage TV-serien «Oljefondet».

Harald Zwart

Den nye TV-serien til regissør har et budsjett på 23 500 000 kroner og skal gå på TVNorge.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

I den ti episoder lange TV- serien følger vi det norske Oljefondet, verdens største, der det handles for milliarder daglig. Ved utløpet av første kvartal i 2015 hadde fondet en samlet verdi på 7012 milliarder kroner.

– Vi skal lage en dramakomedie som skal fortelle litt om hva man gjør i Oljefondet. Det er kanskje helt vanlige folk som leverer barnet i barnehagen, søler ut saft i ryggsekken, kommer svett og stressa inn på jobben, for så å reise til Dubai, møte en sheik og gjøre verdens største deal, drikke champagne, for deretter å komme hjem til familien og spise fiskepinner, forteller seriens produsent Espen Horn.

TV-serien er ikke ferdig finansiert, men Horn forteller at de satser på å være i gang med innspillingen i september/november i år. Castingen begynner på mandag, og serien skal spilles inn i Oslo og Akershus i løpet av en tiukers periode.

– Støtten fra Norsk filminstitutt er veldig viktig og sentral for oss, sier produsenten.

– Grundig og gjennomarbeidet

Norsk filminstitutt opplyser på sine nettsider at serien er en «dresskledd finans-serie med subtil humor».

– Serieskaperne har gjort grundig research og lagt store ambisjoner til grunn, og manuset fremstår som gjennomarbeidet og troverdig. Samtidig gir det et skråblikk på de absurde situasjonene som oppstår når man skal passe på denne ufattelige store pengebingen med sparepengene til det norske folk. Det er gledelig at Harald Zwart igjen er tilbake på norsk jord for å regissere, er vurderingen fra NFIs konsulent Sveinung Golimo.

Harald Zwart, regissøren bak filmer som Karate Kid, Pink Panther 2 og One night at McCools, har skrevet de første episodene og skal være konseptuerende regissør. Serien skal gå på TVNorge.

Tom Gulbrandsen er seriens hovedforfatter, produsent og showrunner. Det er Gulbrandsen og Zwart som har hatt ideen til serien.

Horror- og krigsprosjekter

I februar ble det kjent at den 49-årige regissøren fra Fredrikstad skal spille inn en lavbudsjetts-skrekkfilm. Han jobber også med en ny film kalt Den tolvte mann som handler om krigshelten Jan Baalsrud og hans dramatiske flukt fra tyskerne.

Budsjettet er på 70 millioner kroner, og målet er å starte innspillingen i Tromsø til neste år. Med seg på laget har Zwart Kon Tiki-produsent Aage Aaberge og produsent Espen Horn. Det nordnorske selskapet FilmCamp er også med i utviklingen av serien gjennom finansiering og tilrettelegging.

NRK.no har prøvd å komme i kontakt med Harald Zwart, men uten å lykkes.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters