Hopp til innhold

Får skryt for «Hercules»-innsats

Skuespiller Ingrid Bolsø Berdal får skryt i internasjonalt bransjeblad for sin rolle i Hollywood-filmen «Hercules».

Hercules

SKRYT: Ingrid Bolsø Berdal får fin omtale for sin rolle som Atalanta i filmen «Hercules».

Foto: Photo credit: Kerry Brown/ SF Norge AS / Kerry Brown

Storfilmen med Ingrid Bolsø Berdal i en sentral rolle, hadde kinopremiere i USA natt til i dag. Også Aksel Hennie og Tobias Santelmann er å finne på rollelista.

Hos nettstedet Rotten Tomatoes har «Hercules» fått en score på 67 prosent, noe som betyr at et flertall av kritikerne er positive til filmen.

Aller mest positiv er Variety, som mener at actionfilmen er forfriskende menneskelig, samtidig som det er solid underholdning.

– Imponerende

Bransjebladet Screen Daily trekker spesielt fram innsatsen til den trønderske skuespilleren.

– Også Ingrid Bolsø Berdal imponerer i rollen som den amasoneaktige bueskytteren Atalanta – kanskje den mest imponerende slåssmaskinen i hele gjengen, skriver de.

Hun spiller mot internasjonale stjerner som Dwayne «The Rock» Johnson og Joseph Fiennes. Filmen har et budsjett på nærmere 700 millioner norske kroner, og er regissert av Brett Ratner, som står bak «Rush Hour» og «Prison Break».

HERCULES

STORFILM: «Hercules» har et budsjett på nærmere 700 millioner norske kroner, og er regissert av Brett Ratner.

Foto: Kerry Brown / SF Norge AS

For en uke sa hun til NRK at «Hercules» var en fantastisk film å være med på, og sa at hun har fått se Hollywood-maskinen fra innsiden.

– En av de største forskjellene mellom norske filmer og Hollywood-produksjoner er hvor mange personer som er involvert. Å komme inn på settet i «Hercules» var som å komme inn i en megabedrift med mange hundre mennesker, mens norske produksjoner er veldig oversiktlige med kanskje 40–50 crewmedlemmer, forklarte Bolsø Berdal.

Agent

NRK har tidligere omtalt at stadig flere norske skuespillere skaffer seg agenter for å slå gjennom i utlandet. Samtidig øker etterspørselen fra utlandet.

Berdal, som har hatt agent siden 2008, har vært med på flere amerikanske filmproduksjoner. Hun var heks i Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel: Witch Hunters»

– På grunn av mine utenlandske agenter har jeg fått sjanser jeg ellers ikke ville fått og møtt folk jeg ellers ikke ville møtt. De gode agentene åpner dører for oss, etter det må man gjøre jobben selv, sa hun til NRK sist måned.

«Hercules» har norgespremiere fredag om en uke.

Teasertrailer fra filmen Hercules.

VIDEO: Se trailer for «Hercules».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.