Hopp til innhold

Banksy i New Orleans

Mens New Orleans har forberedt seg på en ny katastrofal storm, har gatekunstneren Banksy malt på byens vegger.

Banksy i New Orleans

I en uttalelse til media skriver Banksy at han hadde lyst til å lage en kommentar til opprydningsarbeidet etter orkanen Katrina.

Foto: Sean Gardner / AFP

Maleriene viser blant annet Abraham Lincoln som en hjemløs mann med en handlevogn og et marsjerende band med gassmasker.

Mot Grey Ghost

I følge en uttalelse fra Banksy er maleriene skapt som en reaksjon på graffiti-motstanderen Fred Radtke, også kjent som Gray Ghost, som dekker til graffiti med grå maling.

I sin uttalelse skriver Banksy også at han hadde lyst til å lage en kommentar til opprydningsarbeidet etter orkanen Katrina, og at demningene i Louisiana er de beste overflatene å male på i delstaten.

I juli skrev den britiske avisen Mail on Sunday at de endelig hadde avslørt kunstnerens sanne identitet, med avisens påstander har ennå ikke blitt bekreftet.

Store penger

Banksys kunst har også blitt solgt for store summer. Brad Pitt og Angelina Jolie har kjøpt kunst av Banksy for over 10 millioner kroner. Tidligere i år ble et Warhol-influert portrett av Kate Moss solgt for nærmere 1,1 millioner kroner på auksjonshuset Bonhams i London.

I fjor ble et Banksy-verk titulert ”Space Girl & Bird” solgt for 453.700 dollar, eller nærmere 2,5 millioner kroner. Dette var mer enn 20 ganger så mye som prisanslaget til auksjonshuset Bonhams.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters