Hopp til innhold

Åkesson: – Kjenner meg ikke spesielt ydmyket

Jimmie Åkesson syns ikke behandlingen fra Fredrik Skavlan var tøffere enn den han vanligvis får fra journalister.

Jimmie Åkesson og Fredrik Skavlan.

KRITIKK: Fredrik Skavlan har fått mye kritikk for intervjuet med Jimmie Åkesson, men svensken sier nå at han ikke føler seg dårlig behandlet i intervjuet.

Foto: Monkberry

Den svenske partilederen har for første gang latt seg intervjue om den omdiskuterte opptredenen på «Skavlan». Til Expressen sier han at han ikke føler seg dårlig behandlet.

– Jeg føler meg ikke spesielt ydmyket. For meg var det som hvilket som helst annet intervju. Det er kanskje det som har oppført mange – de forventet seg kanskje noe annet fordi det var i det programmet.

– Sammenlignet med hvordan andre politikere har blitt behandlet i det programmet så så det kanskje litt annerledes ut.

Skavlans intervju med Åkesson førte til rekordmange klager til NRKs kringkastingsråd og programlederen har fått mye kritikk for oppførselen under intervjuet med lederen for Sverigedemokraterna. Flertallet av klagerne mente Skavlan oppførte seg respektløst og trakasserende ovenfor Åkesson.

Tror Skavlan følte seg presset

Grunnen til at han fikk tøffere behandling enn andre politikere tilskriver Åkesson kritikken i forkant av programmet.

– Intervjuet var som forventet. Fredrik Skavlan er nok genuint interessert i mennesker og jeg tror det er grunnen til hans fremgangsmåte, men han og redaksjonen hadde et ganske sterkt press på seg ettersom de fikk kritikk på forhånd fordi jeg skulle være med. Man må komme den kritikken i forkjøpet.

Åkesson forteller at han valgte å stille opp i «Skavlan» fordi han følte det var rett program å fortelle om sin sykdom.

– Det føltes som rett forum for den historien jeg ville fortelle. Det er ikke mulig å snakke om disse tingene på samme måte i «Agenda» eller i «Aktuellt» (svenske debatt- og politikkprogrammer, journ.anm.).

Partilederen for Sverigedemokraterna hos Skavlan 27. mars.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.