Hopp til innhold

1,2 millioner så Skavlans intervju med Åkesson

Stor forhåndsomtale har ført til sesongrekord for Fredrik Skavlan. Ikke siden 2011 har så mange nordmenn sett talkshowet.

Partilederen for Sverigedemokraterna hos Skavlan 27. mars.

1,14 millioner seere så fredagens sending på NRK1. I tillegg har 45 000 mennesker sett programmet på nett-tv.

– Fredagen før påske er normalt sett en dag med dårligere seertall, men «Skavlan» fikk rundt 200.000 flere seere enn til vanlig. Vi må helt tilbake til mars 2011 for å finne like høye seertall, sier medieanalytiker i NRK Håkon Lund Sørensen.

På fredag gjestet blant andre den svenske politikeren Jimmie Åkesson og Gunhild Stordalen Fredrik Skavlans program. Begge intervjuene fikk mye oppmerksomhet i forkant av programmet og intervjuet med Åkesson har fått sterk kritikk i etterkant av

Håkon Lund Sørensen

SESONGREKORD: Ikke siden 2011 har så mange sett programmet, forteller Håkon Lund Sørensen.

Foto: Privat

fredagens sending.

Den store forhåndsomtalen er en av grunnene til det høye seertallet.

– Sånne faktorer har mye å si. Spesielt forhåndssakene på Gunhild Stordalen har blitt lest av mange på nettet, så vi kan trygt anta at medieomtalen har ført til høyere seertall.

Rekordmange klager

Aldri før har NRKs kringkastingsråd mottatt så mange klager på et program og det er intervjuet med Åkesson som har ført til klagestormen.

– Per nå er det registrert 2855 klager og det er mer enn vi noensinne har hatt uansett hva

Erik Berg Hansen

MANGE KLAGER: Erik Berg-Hansen sier de klagene hovedsakelig går på Fredrik Skavlans oppførsel under intervjuet med Jimmie Åkesson.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

slags program eller innslag vi snakker om, opplyser råddsekretær Erik Berg Hansen mandag morgen.

Innholdet i flertallet av de norske klagene går på Fredrik Skavlans oppførsel i intervjuet med den sykmeldte lederen for Sverigedemokraterna.

– Mange som har klaget mener Åkesson fortsatt ikke framsto som helt frisk. I samtlige av de brevene jeg har rukket å lese, mener klagerne at Skavlan oppførte seg respektløst, trakasserende og at han viste dårlig vurderingsevne. Det er kraftig kost, og nesten samtlige ber om at Åkesson får en uforbeholden unnskyldning fra NRK.

I tillegg har SVT mottatt 900 klager i etterkant av programmet.

Partilederen for Sverigedemokraterna hos Skavlan 27. mars.

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter