Hopp til innhold

«Beatles» åpner filmfestivalen i Haugesund

Filmatiseringen av Lars Saabye Christensens bejublede roman «Beatles» vises for første gang for publikum 17. august.

Første trailer til filmatiseringen av Lars Saabye Christensens roman «Beatles».

Se traileren for «Beatles», som får premiere 17. august på Filmfestivalen i Haugesund.

Filmen bygger på boken ved samme navn, som Saabye Christensen ga ut i 1984.

Handlingen i boka sentrerer rundt oppveksten til kameratene Kim, Seb, Ola og Gunnar i Oslo. I filmen har man konsentrert seg rundt handlingene i skoleåret 1967/68.

– Vil kunne identifisere seg

– Filmen er som romanen et treffsikkert tidsbilde. Det er en humoristisk og følsom fortelling om tenårenes usikkerhet og søken. Nær sagt alle som var unge på 60-tallet, som har vært det siden og de som er det i dag vil kunne identifisere og glede seg med filmatiseringen av Saabye Christensens univers. Jeg ser virkelig fram til å åpne årets festival med «Beatles», sier programsjef Håkon Skogrand.

«Beatles»

BEATLES: Disse spiller hovedrollene: Ole Nicolai Myrvold Jørgensen (Gunnar/John), Louis Williams (Kim/Paul), Halvor Tangen Schultz (Ola/Ringo) og Håvard Jackwitz (Seb/George).

Foto: Erik Aavatsmark / Storm Rosenberg & SF Norge

Filmen er regissert av danske Peter Flinth, mens Jørgen Storm Rosenberg er produsent.

– Det å åpne Den norske filmfestivalen er et tegn på at man har gjort noe riktig. Festivalen har en lang tradisjon med å velge eksepsjonelle filmer til dette, og således stiller «Beatles» i godt selskap, sier Jørgen Storm Rosenberg.

Utenfor Norges grenser

Regissør Flinth har store ambisjoner for filmen.

– Vi har villet lage en bred film for et publikum også utenfor Norges grenser. Derfor er det perfekt med premiere på denne nordiske filmfestivalen, og det blir spennende å se reaksjonene fra et publikum fra ulike nasjonaliteter, sier Flinth.

«Beatles»

ROMANSE: Kim Karlsen, spilt av Louis Williams sammen med Cecilie, spilt av Susanne Boucher.

Dagbladet har i sommer omtalt at det har vært trusler om søksmål mellom produsent Rosenberg og «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg. De to sistnevnte skulle opprinnelig regissere filmen, men måtte trekke seg. Ifølge VG skal stridsøksen nå være begravet.

«Beatles» får ordinær kinopremiere 29. august.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters