Innspurten i sykkel-VM 2010 - Dette øyeblikket var det «bare» 58 000 nordmenn som fikk med seg. Reprisen ble sett av nesten 400 000, like mange som vintersporten. - Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Dette øyeblikket var det «bare» 58 000 nordmenn som fikk med seg. Reprisen ble sett av nesten 400 000, like mange som vintersporten.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

900 000 så dette

… men bare de tøffeste satt oppe hele natta.

Thor Hushovd rullet inn til et sensasjonelt VM-gull tidlig søndag morgen. Mange fulgte ham gjennom hele natta, og det var 58 000 som så direktesendingen der Thor Hushovd spurtslo danske Matti Breschel.

Utover dagen begynte folk å få med seg Hushovds bragd, og mange flere satte seg ned foran TV-skjermen for å følge reprisen på NRK1.

SE SAMMENDRAGET IGJEN HER

I alt var 897 000 nordmenn innom kanalen i mer enn ett minutt i løpet av natta, morgenen og dagen, og Hushovd hadde til enhver tid 122 000 seere i snitt, natta inkludert.

LES OGSÅ: "Alle" vil gratulere Hushovd
LES OGSÅ: Verdenspressen hyller Hushovd

– Det er mange som har fått det med seg det her, det er det ingen tvil om. Det er klart man ikke får samme tall midt på natta som på kvelden, og selv om sykkel har vokst er det ikke OL eller fotball-VM det her, men det er på alle mulige måter et godt seertall., sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK.

Midt på dagen fulgte 392 000 nordmenn reprisen av løpet fra klokka 14 til 15.
– De 400 000 som ser på er på nivå med alt av vintersport, og vi er ikke kommet til vinteren ennå, sier Tolonen.

LES OGSÅ: «Nytt på nytt» topper uten Skåber
LES OGSÅ: Rekordmange ville se på Sigrid
LES OGSÅ: 1 av 2 så Norge vinne mot Portugal

Siste nytt: Kultur

 • Danske Se og Hør - Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpix
  Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpix

  Se og Hør-skandalen øker i omfang

  Datatilsynet i Danmark har bedt SAS og Rikshospitalet gi detaljer rundt hvordan de håndterer følsomme personopplysninger. Bakgrunnen er mistanke om at ansatte har lekket opplysninger til danske Se og Hør, skriver Mediawatch.dk.

 • Ukraina - Foto: GENYA SAVILOV / Afp
  Foto: GENYA SAVILOV / Afp

  Kraftig økning i drap på mediefolk

  61 journalister, fotografer og medhjelpere ble drept på jobb i løpet av første halvår, skriver Journalisten. 36 av dem døde mens de dekket krigshandlinger, mens de resterende ble drept mens de dekket kriminalitet og korrupsjon.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.