Innspurten i sykkel-VM 2010 - Dette øyeblikket var det «bare» 58 000 nordmenn som fikk med seg. Reprisen ble sett av nesten 400 000, like mange som vintersporten. - Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Dette øyeblikket var det «bare» 58 000 nordmenn som fikk med seg. Reprisen ble sett av nesten 400 000, like mange som vintersporten.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

900 000 så dette

… men bare de tøffeste satt oppe hele natta.

Thor Hushovd rullet inn til et sensasjonelt VM-gull tidlig søndag morgen. Mange fulgte ham gjennom hele natta, og det var 58 000 som så direktesendingen der Thor Hushovd spurtslo danske Matti Breschel.

Utover dagen begynte folk å få med seg Hushovds bragd, og mange flere satte seg ned foran TV-skjermen for å følge reprisen på NRK1.

SE SAMMENDRAGET IGJEN HER

I alt var 897 000 nordmenn innom kanalen i mer enn ett minutt i løpet av natta, morgenen og dagen, og Hushovd hadde til enhver tid 122 000 seere i snitt, natta inkludert.

LES OGSÅ: "Alle" vil gratulere Hushovd
LES OGSÅ: Verdenspressen hyller Hushovd

– Det er mange som har fått det med seg det her, det er det ingen tvil om. Det er klart man ikke får samme tall midt på natta som på kvelden, og selv om sykkel har vokst er det ikke OL eller fotball-VM det her, men det er på alle mulige måter et godt seertall., sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK.

Midt på dagen fulgte 392 000 nordmenn reprisen av løpet fra klokka 14 til 15.
– De 400 000 som ser på er på nivå med alt av vintersport, og vi er ikke kommet til vinteren ennå, sier Tolonen.

LES OGSÅ: «Nytt på nytt» topper uten Skåber
LES OGSÅ: Rekordmange ville se på Sigrid
LES OGSÅ: 1 av 2 så Norge vinne mot Portugal

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg.

  Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

  Styreleiaren i legatet, litteraturkritikar Tom Egil Hverven, meiner Fidjestøl i dei tre sakprosabøkene sine har klart å kombinere ein kraftfull, dynamisk prosa med eit språkleg og historisk avansert
  tankearbeid.

  – Prisvinnaren er da også sjølv utdanna filosof og arbeider som ournalist, seinast i Morgenbladet, ved sida av forfattargjerninga, sa styreleiaren i pristalen sin onsdag.

  Fidjestøl debuterte med «Hans Jonas», om filosofen ved same namn, i 2004.

  Han har sidan gitt ut biografien «Eit halvt liv» (2007) om Per Sivle og «Trass alt» (2013) om Det Norske Teatret.

  (NTB)

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

 • huset huset - Foto: handout / NTB Tema
  Foto: handout / NTB Tema

  Sannheten bak «Huset på prærien»

  Mer enn 80 år etter at hun skrev den, blir Laura Ingalls Wilders selvbiografi publisert.

  Barnebokserien «Huset på prærien», basert på hennes egen barndom, vant henne talløse unge tilhengere fra 1930-tallet.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.