Hopp til innhold

900 000 så dette

… men bare de tøffeste satt oppe hele natta.

Innspurten i sykkel-VM 2010

Dette øyeblikket var det «bare» 58 000 nordmenn som fikk med seg. Reprisen ble sett av nesten 400 000, like mange som vintersporten.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Thor Hushovd rullet inn til et sensasjonelt VM-gull tidlig søndag morgen. Mange fulgte ham gjennom hele natta, og det var 58 000 som så direktesendingen der Thor Hushovd spurtslo danske Matti Breschel.

Utover dagen begynte folk å få med seg Hushovds bragd, og mange flere satte seg ned foran TV-skjermen for å følge reprisen på NRK1.

SE SAMMENDRAGET IGJEN HER

I alt var 897 000 nordmenn innom kanalen i mer enn ett minutt i løpet av natta, morgenen og dagen, og Hushovd hadde til enhver tid 122 000 seere i snitt, natta inkludert.

LES OGSÅ: "Alle" vil gratulere Hushovd
LES OGSÅ: Verdenspressen hyller Hushovd

– Det er mange som har fått det med seg det her, det er det ingen tvil om. Det er klart man ikke får samme tall midt på natta som på kvelden, og selv om sykkel har vokst er det ikke OL eller fotball-VM det her, men det er på alle mulige måter et godt seertall., sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK.

Midt på dagen fulgte 392 000 nordmenn reprisen av løpet fra klokka 14 til 15.
– De 400 000 som ser på er på nivå med alt av vintersport, og vi er ikke kommet til vinteren ennå, sier Tolonen.

LES OGSÅ: «Nytt på nytt» topper uten Skåber
LES OGSÅ: Rekordmange ville se på Sigrid
LES OGSÅ: 1 av 2 så Norge vinne mot Portugal

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.