Hopp til innhold

«Nytt på nytt» topper uten Skåber

Linn Skåber har tatt seg en pause, men «Nytt på nytt» er fortsatt Norges soleklart mest populære TV-program.

Jon Almaas

Jon Almaas og co. lar seg ikke påvirke av Linn Skåbers fravær og fortsetter som Norges mest populære program.

Foto: NRK

Hele 1.315.000 nordmenn så «Nytt på nytt» og gjorde at programmet lå nesten 300.000 seere foran Skavlan som nærmeste konkurrent.

Sterkt konsept

Programmet er i særklasse Norges mest sette program og holder stand selv med Linn Skåber ute i permisjon.

– Dette viser at det er programkonseptet og ikke enkeltindividene som er styrken til «Nytt på nytt», sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

– Programlederne er selvsagt med på å gjøre det til en suksess, men tallene viser at programmet i seg selv er sterkt og tåler utskiftninger.

Usikker på Treholt-effekten

Skavlan fikk ingen tydelig Treholt-effekt, men var allikevel landets nest mest sette program med god margin.

– Skavlans seertall lå på omtrent det samme som snittet for i fjor, så det er et stabilt utgangspunkt for sesongpremieren.

Eldre seere

Selv om seertallene til sesongpremieren med «Skavlan» var omtrent som forventet, tyder det på at Treholt hadde en viss effekt på hvem det var som så på.

– Vi ser tendenser til at seerne denne gang var høyt utdannet, hadde noe høyere alder og i noe større grad besto av menn. Dette kan nok settes i sammenheng med Treholt-intervjuet som kanskje ikke appellerte like bra til de yngre seerne, forklarer Tolonen.

Han tror tallene til sesongpremieren med Skavlan vil få god mottagelse i NRK.

– Selv om det er vanskelig å si hvor mye Treholt hadde å si, er det i hvert fall sikkert at ingen i NRK kommer til å være misfornøyde med at Skavlan nådde over en million seere i første program.

NRK dominerte TV-ruta med de fire mest sette programmene og seks program inne blant topp ti.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober