NRK Meny
Normal

«Nytt på nytt» topper uten Skåber

Linn Skåber har tatt seg en pause, men «Nytt på nytt» er fortsatt Norges soleklart mest populære TV-program.

Jon Almaas

Jon Almaas og co. lar seg ikke påvirke av Linn Skåbers fravær og fortsetter som Norges mest populære program.

Foto: NRK

Hele 1.315.000 nordmenn så «Nytt på nytt» og gjorde at programmet lå nesten 300.000 seere foran Skavlan som nærmeste konkurrent.

Sterkt konsept

Programmet er i særklasse Norges mest sette program og holder stand selv med Linn Skåber ute i permisjon.

– Dette viser at det er programkonseptet og ikke enkeltindividene som er styrken til «Nytt på nytt», sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

– Programlederne er selvsagt med på å gjøre det til en suksess, men tallene viser at programmet i seg selv er sterkt og tåler utskiftninger.

Usikker på Treholt-effekten

Skavlan fikk ingen tydelig Treholt-effekt, men var allikevel landets nest mest sette program med god margin.

– Skavlans seertall lå på omtrent det samme som snittet for i fjor, så det er et stabilt utgangspunkt for sesongpremieren.

Eldre seere

Selv om seertallene til sesongpremieren med «Skavlan» var omtrent som forventet, tyder det på at Treholt hadde en viss effekt på hvem det var som så på.

– Vi ser tendenser til at seerne denne gang var høyt utdannet, hadde noe høyere alder og i noe større grad besto av menn. Dette kan nok settes i sammenheng med Treholt-intervjuet som kanskje ikke appellerte like bra til de yngre seerne, forklarer Tolonen.

Han tror tallene til sesongpremieren med Skavlan vil få god mottagelse i NRK.

– Selv om det er vanskelig å si hvor mye Treholt hadde å si, er det i hvert fall sikkert at ingen i NRK kommer til å være misfornøyde med at Skavlan nådde over en million seere i første program.

NRK dominerte TV-ruta med de fire mest sette programmene og seks program inne blant topp ti.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP