Hopp til innhold

Doctor Who blir høyskolefag

Et college i England skal holde kurs i den populære tv-serien.

Dr. Who

BLIR PENSUM: Matt Smith og de andre doktorene blir nå pensum på et College i England.

Foto: BBC

Aquinas College i Stockport står bak det litt uvanlige kurset som vil vare i 11 uker. Lærer Martin Herbert sier at faget vil se på alle doktorene, deres følgesvenner og selve produksjonen.

– Det handler om både programmet og samfunnet programmet ble vist i, sier Herbert til BBC.

Programmet ble relansert i 2005 med Christopher Eccleston i hovedrollen som «The Doctor», en rolle som siden har blitt besatt av David Tennant, Matt Smith og siden 2014 Peter Capaldi.

Kurset vil ta for seg doktorenes rolle til sine kvinnelige ledsagere og hvordan disse har forandret seg fra 1963 og frem til i dag. Herbert håper kurset kan bidra til å lære seere som har kommet til de siste 10 årene litt om bakgrunnen til programmet.

– Det er en enorm historie som ligger bak programmet og alle de tretten forskjellige versjonene av hovedrollen, sier Herbert.

Programmet er et av de mest populære kanalen BBC produserer, og har blitt sendt i rundt 200 land.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters