Hopp til innhold

- Internett er passé

Lørdag gir Prince ut sitt nye album «20Ten», men kun på CD. – Internett er passé, sier han i et intervju.

Prince på Roskilde 2010

Prince på scenen under sin kritikerroste konsert under Roskildefestivalen i helga.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen / Afp

Prince på scenen i 1990

Prince på scenen, før religionen kom inn i hans liv, i 1990.

Foto: LARRY SALZMAN / AP

Den eksentriske artisten Prince er tilbake. Søndag avsluttet han Roskilde-festivalen til stor jubel fra publikum og anmeldere.

Lørdag 10. juli kommer hans nye album «20Ten». Det blir kun gitt ut på «gammeldags» cd-plate, og kommer ikke til å bli tilgjengelig via mer «moderne» tjenester som iTunes.

Eksklusivt intervju

The Mirror, avisa som har sikret seg rettighetene til å distribuere plata i England, har sikret seg et eksklusivt intervju med stjernen; det første han gir til noen britisk avis på over ti år.

Her forteller han litt om bakgrunnen for hans standpunkt i forhold til platebransjen og distribusjon av musikk.

Hans musikalske karriere har utviklet seg til å bli en kamp mot plateselskaper og ulovlig nedlasting.

- Fullstendig passé

Prince

Prince har de siste ti årene vært en sterkt troende Jehovas Vitne og hans musikalske karriere har blitt en kamp mot plateselskaper og ulivlig nedlasting.

Foto: Promo

I motsetning til de fleste artister har han nedlagt forbud mot at hans musikk for eksempel skal finnes på Youtube og iTunes - og har til og med lagt ned sin egen offisielle nettside.

- Internet er fullstendig passé. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skulle gi bort musikken min til iTunes eller noen andre. De vil ikke betale meg på forhånd, og når de ikke får tak i musikken min blir de rasende, sier Prince til The Mirror og sammenlikner internet med MTV.

Jehovas Vitne

- På et tidspunkt var MTV moderne, men plutselig ble det utdatert. Alle disse datamaskinene og dingsene er uansett ikke bra. De fyller bare hodet ditt med tall – og det kan ikke være bra, mener den musikalske superstjernen.

Prince, som har vært en sterkt troende Jehovas Vitne de siste ti årene ønsker ikke å kommentere når han får spørsmål om sitt tidligere ville og utagerende liv, i en annen del av intervjuet.

Det eneste han svarer til intervjueren er:

- Jeg lever her og nå. Det burde du også prøve.

Innbringende konsert

Da Prince i helga spilte på Roskilde ble det forøvrig en svært innbringende affære.

Han kunne sette inn nær 13 millioner kroner på kontoen etter denne konserten, melder NTB.

Dermed tok han med seg nær en tredel av festivalens totale artistbudsjett, skriver den danske avisa Berlingske Tidende.

Men pengene kan komme godt med siden Prince skylder en irsk konsertarrangør innpå 17 millioner kroner for en innstilt konsert. Ifølge en domsavgjørelse får Prince prosenttrekk på alle konserter innen EU, penger som går til konsertarrangøren, skriver den svenske avisa Expressen.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters