Hopp til innhold

992 000 fikk med seg dramatisk start på «Ingen grenser»

Nesten én million fikk med seg den dramatiske starten på villmarksturen for Birgit Røkkum Skarstein (22) og de andre deltakerne i «Ingen grenser 2». Ekspedisjonslegen måtte tilkalles flere ganger i starten av turen.

Birgit Røkkum Skarstein besvimer i "Ingen grenser"

Birgit Røkkum Skarstein blir tatt hånd om av legen i «Ingen grenser» etter å ha besvimt av utmattelse.

Foto: NRK

I «Ingen grenser» tar Lars Monsen med seg elleve mennesker med forskjellige funksjonshemminger ut på en villmarkstur de sent vil glemme.

Allerede på ekspedisjonens første dag startet hardkjøret som hele 992 000 seere fikk med seg søndag kveld.

Droppet detaljene

Liv Tone Lind tas hånd om av legen i Ingen Grenser

Liv Tone Lind må sy etter et stygt fall i første episode av 'Ingen grenser'.

Foto: NRK

Det ble en spesielt dramatisk start på serien for tre av deltakerne. I den første episoden slo en av deltagerne seg kraftig i hodet og måtte sy, mens to andre besvimte av utmattelse og dehydrering.

– Mamma gikk med hjertet i halsen i de 30 dagene vi var borte, forteller Birgit Røkkum Skarstein, som er en av de tre som får seg en skikkelig støkk i løpet av første episode.

– Hun visste ikke noe om hvordan det gikk underveis, og jeg har ikke sagt så mye, så jeg bør kanskje forberede henne på første episode, så hun ikke får sjokk, sa Skarstein til NRK før sesongpremieren.

TV-bildene som viser Skarstein gå i bakken kan virke ganske dramatiske, selv om 22-åringen forsikrer om at hun kom seg raskt igjen etter å ha fått i seg litt næring.

Tåler mye juling

Flere av årets deltakere forteller at turen ble tøffere enn ventet.

– Jeg trente et par ganger i uka før vi la ut på tur, men jeg fikk kjørt meg skikkelig likevel, forteller Kennet Birkenes til NRK.no.

– Det er fascinerende hva kroppen tåler av juling.

Han lærte fort at det var viktig å få i seg mat og drikke jevnlig.

– Den største utfordringen for min del var det fysiske. Det var vanskelig å fylle på kreftene, og å få tid til å ta seg inn, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Deltakerne i Ingen Grenser 2

Deltakerne i «Ingen grenser 2».

Foto: Mastiff TV/NRK

Monsen: – aldri redd

Sjefen selv, villmarksmannen Lars Monsen, avviser at han var redd under turen, tross all dramatikken i første episode.

– Jeg tenker ikke sånn. Slike ting tenker jeg gjennom under forberedelsene til turen, da fokuserer man på hvordan man kan minimalisere farer.

Monsen forteller at hans fokus heller er å holde gjengen i godt humør når det begynner å skorte på energi og overskudd.

– Min rolle er å være motivator og å holde humøret oppe. Dette er toppmotiverte folk, men av og til går man ned i kjelleren, og da gjelder det å klare å ta frem det beste i seg. Det er naturlig å tvile, og kan være vanskelig å holde seg mentalt oppe. Da gjelder det å ikke slippe til seg negative tanker.

Jukset med fiskelykken

For til tross for en strabasiøs ferd, er deltakerne klare på det var verdt alt slitet.

– Det er klart at man hadde lyst til å gi opp mange ganger, forteller Einar Angelsen.

– Morgenene var verst, når det regnet, man lå i våte klær, og Lars kom og banket på teltduken for å hente oss til en ny tolvtimers gåtur. Men samtidig, når det var varmt og fint vær, så var det å være på tur det beste man kunne tenke seg.

Tromsøværingen var selv en av humørsprederne i gjengen. Einar fikk blant annet hele gjengen til å gapskratte da han fortalte sannheten om hvordan han hadde klart å fange en harr på starten av turen.

Se video her:

Video Einars fiskehistorie

Einars fiskehistorie

«Ingen grenser» ser du på NRK1, søndager klokken 20:35 eller i Nett-TV.

Kulturstrøm

  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters
  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.