Trump om Nord-Korea: – Bare én ting vil virke

Den amerikanske presidenten mener at alle forsøk på å få til en avtale med Nord-Korea de siste 25 årene har vært nytteløse.

Donald Trump og Kim Jong-un

ÉN TING: Trump har foreløpig ikke klargjort hva den ene tingen han sikter til er.

Foto: Mandel Ngan Ed Jones / AFP

«Presidenter og deres administrasjoner har snakket med Nord-Korea i 25 år, avtaler er gjort og massive pengesummer er betalt, men ingenting har virket. Avtaler er brutt før blekket har tørket, og amerikanske forhandlere latterliggjort. Beklager, men kun én ting vil virke», skriver president Donald Trump på Twitter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Trump har ikke klargjort hva den ene tingen han sikter til er.

Ordkrig

Ordkrigen mellom USA og Nord-Korea har blitt tøffere og tøffere den siste tiden, etter at Nord-Korea har gjennomført flere rakettester og én atomprøvesprengning.

Kim Jong-un

ATOMPRØVESPRENGNING: Kim Jong-un og Nord-Korea gjennomførte en atomprøvesprengning 3. september.

Foto: AP

USA har truet med å utslette Nord-Korea og Nord-Korea har truet med å utslette USA.

I midten av september truet president Donald Trump med «total ødeleggelse» av regimet til det han kalte «rakettmannen på selvmordsoppdrag». Utsagnene kom han med foran hovedforsamlingen i FN.

Den nordkoreanske utenriksministeren Ri Yong Ho, svarte kort tid etter at «et angrep på det amerikanske fastlandet er uunngåelig», og Kim Jong-un kalte Trump for en «sinnsforvirret og senil gammel mann».

Trump: – Stille før stormen

Tidligere denne uka, under et møte med amerikanske militærledere og deres ektefeller, fortalte Trump tv-reportere at det var «stille før stormen». Da reporterne spurte hva Trump mente, sa han: «Dere vil finne det ut».

Trump

TRUET NORD-KOREA: I midten av september truet president Donald Trump med «total ødeleggelse» av regimet.

Foto: Yuri Gripas / Reuters

Talskvinne i Det hvite hus Sarah Sanders, ble spurt om Trumps kommentar dagen etter, og nektet å svare på hva kommentaren handlet om.

Det hvite hus har annonsert at Trump vil kunngjøre sin beslutning om atomavtalen med Iran kommende uke, før saken skal behandles i Kongressen.

Mulig provokasjon neste uke

Visedirektør ved CIAs Korea-avdeling Yong Suk Lee, sa på en konferanse i Washington tidligere denne uken, at den nordkoreanske regjeringen trolig vil iscenesette en form for provokasjon 10. oktober.

Også sørkoreanske tjenestemenn har uttrykt bekymring for om Nord-Korea vil utføre flere provoserende handlinger den 10. oktober som er 72-årsdagen for grunnleggelsen av landets arbeiderparti, eller samtidig med kommunistpartiets kongress i Beijing i Kina den 18. oktober.

I forrige uke meldte rapporterte den sørkoreanske kringkasteren KBS at nordkoreanske missiler skal ha blitt flyttet fra et missilanlegg i den nordlige delen av hovedstaden Pyongyang.

 “We’ll see” svarte Donald Trump da han etter gudstjeneste i dag ble spurt om han kommer til å angripe NOrd-Korea

SISTE NYTT

Siste nytt