Sørkoreanske medier: Nord-Korea flytter missiler – frykter de skal skytes opp

Nord-Korea har flyttet missiler ut av missillageret i hovedstaden Pyongyang, ifølge sørkoreanske medier. Sør-Korea spekulerer i om flyttingen vil føre til provokasjoner.

Missiltest

Bildet er fra en oppskyting i Nord-Korea for to uker siden. Sør-Korea frykter nye provokasjoner er på trappene.

Foto: Kcna / Reuters

Flere nordkoreanske missiler skal ha blitt flyttet fra et missilanlegg i den nordlige delen av hovedstaden Pyongyang. Det rapporterte den sørkoreanske kringkastingen KBS sent fredag lokal tid.

Ifølge en ikke-navngitt kilde var det sørkoreanske og amerikanske tjenestemenn som oppdaget at missilene var borte, skriver Reuters. Det er ingen informasjon om når eller hvor missilene skal ha blitt flyttet.

Bekymret for oppskyting 10. oktober

Sørkoreanske tjenestemenn har uttrykt bekymring for om Nord-Korea vil utføre flere provoserende handlinger den 10. oktober som er 72-årsdagen for grunnleggelsen av landets arbeiderparti, eller kommunistpartiets kongress i Beijing i Kina den 18 oktober.

Det er to uker siden Nord-Korea skjøt opp en uidentifisert rakett fra Sunan-distriktet i hovedstaden Pyongyang.

Forsvarsdepartementet i Seoul sier at raketten fløy en distanse på rundt 3700 kilometer, og kunne med den rekkevidden dermed ha nådd det amerikanske territoriet Guam.

Raketten kom både høyere og lengre enn raketten som ble skutt opp i samme område to uker tidligere.

Tøffere ordbruk

Ordbruken i Nord-Korea-konflikten har blitt tøffere og tøffere den siste tiden. Tirsdag for en uke siden truet president Donald Trump med «total ødelegging» av regimet til det han kalte «rakettmannen som er på selvmordsoppdrag». Han kom med utsagnet under FNs hovedforsamling.

Utenriksministeren i Nord-Korea, Ho Ri Yong , svarte med med at at «et angrep på det amerikanske fastlandet er uunngåelig».

SISTE NYTT

Siste nytt