Disse sakene fenget i 2017

Lønnsforskjeller, Ingebrigtsen-sjikane og Aksel Lund Svindals hjerne. Dette er NRK Sports 10 best leste saker i året som gikk.

Best lest
Foto: NRK/NTB Scanpix

10. «Du må tåle mye smerte, sover nesten ingenting og får hallusinasjoner»

I august kunne vi fortelle historien om Norges desidert lengste terrengløp – med fire utøvere på start.

– Smerte er når kroppen sier du er ferdig, men du må bare fortsette. Alt sitter i hodet, sa Fulvio Øksendal før start i Oslo.

9. Ekspert om Johaugs clostebol-verdi: – Ubetydelig

I fjor kom den sjokkerende nyheten: Therese Johaug var tatt i doping. I januar ble det klart akkurat hvor mye av det ulovlig stoffet clostebol Johaug hadde i kroppen.

– Tretten nanogram per milliliter er ubetydelig mer enn hva som i det hele tatt kan måles, sa Andrén-Sandberg, medisinsk ekspert i Sveriges Idrettsforbunds dopingkommisjon, til Aftonbladet.

Therese Johaug
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

8. Vraket på gullfesten: – Det er bruk og kast

Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh vant VM-gull på stafett i Lahti. Men femmil ble det ikke for verken Tønseth, Dyrhaug eller Krogh. Og beskjeden – den fikk de på gullfesten.

7. Her bommer han med vilje: – Står utrolig respekt av det

Det var «bare» en kamp i 4. divisjon, men Stryn-spiss Mads Wies sin straffebom var såpass spesiell at den blir hyllet som eksempel på forbilledlig fair play.

Her bommer han med vilje

6. Forsvarer kjønnsforskjellene: – Det er ikke rart mannfolka tjener mer

Likestilling har vært et nøkkelord i 2017. I desember kunne NRK avsløre enorme lønnsforskjeller i idretten. Johannes Thingnes Bø mente det ikke var merkelig.

5. Jacobsen rørt til tårer av Bjørgens gest: – Hun er så varm

Marit Bjørgen ble tidenes VM-løper, men etterpå var hun mest opptatt av lagkameratene sine. Det gjorde at Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok til tårene under et NRK-intervju.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gleder seg på Bjørgens vegne.

4. NRKs ekspert om Østbergs klatring: – Det kan ikke stemme

Ingvild Flugstad Østberg hadde fjerde beste tid opp monsterbakken i Cavasele forrige sesong. Det holdt så vidt ikke til pallen, men NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland var sjokkert over prestasjonen etter rennet.

– Det kan ikke stemme! Det må jeg dobbeltsjekke før jeg kan si noe om det, sa han.

3. Mannen som kikket inn i Svindals hjerne fant noe vi alle kan lære av

Aksel Lund Svindal har gjort et mirakuløst comeback denne sesongen, og gikk rett fra skade til verdenstoppen – igjen. Vi gjorde et dypdykk i hjernen til Kjeller-mannen.

Laster innhold, vennligst vent..

2. Hardt ut mot Jakob-sjikane i sosiale medier

Jakob Ingebrigtsen har vært en av 2017s aller største gjennombrudd. Og med suksess følger oppmerksomhet, og med oppmerksomhet følger ufine kommentarer på sosiale medier.

Det fikk pappa Gjert Ingebrigtsen til å reagere.

1. Idrettsprofiler rystet over NRK-funn

Norske toppidrettsherrer tjente drøyt 100 millioner mer enn norske toppidrettskvinner i 2016. Det rystet det norske idrettsmiljøet.

Veronica Kristiansen, Tarjei Bø, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Stine Bredal
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
Sport i dag: VM sjakk 2018