Hardt ut mot Jakob-sjikane i sosiale medier

GROSSETO/OSLO (NRK): Samtidig som han har suksess på friidrettsbanen, får Jakob Ingebrigtsen (16) ufine kommentarer om både oppførsel og prestasjon i sosiale medier.

Boysen Memorial på Bislett stadion.

KJEMPETALENT: Det er ikke alle som ser ut til å sette like stor pris på Jakob Ingebrigtsen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

gjert

STØTTE: Gjert Ingebrigtsen sammen med Jakob under NM i fjor.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Da Jakob Ingebrigtsen vant kvalifiseringen på 1500 meter i U20-EM, showet unggutten på oppløpet. Det gikk ikke ubemerket hen.

Og mens mange bare hyller løpetalentet, opplever også familien Ingebrigtsen flere ufine og grove kommentarer i sosiale medier.

Kommentarene forekommer spesielt under delinger av nyhetssaker.

– Jeg synes det er skuffende, noen er urettferdig stygge med Jakob. Det er nok litt på grunn av hans feiring på torsdag, men likevel synes jeg det er dårlig gjort at han blir behandlet på en sånn måte, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Svarte på kommentar

Han har selv tatt til ordet og svart på kritikk, blant annet på Facebook-siden til Stavanger Aftenblad. Det har også Henrik Ingebrigtsen gjort.

NRK tok opp temaet før Ingbrigtsen løp inn til sitt andre U20-gull på to dager.

Ingebrigtsen Facebook
Foto: Skjermdump, Aftenbladet Facebook

– Det er ikke nødvendigvis så viktig å si ifra, men det går en grense, mener Ingebrigtsen.

Også da 16-åringen falt i 1500-meterfinalen, opplevde de at noen mente han fikk som fortjent.

– Jeg blir lei meg på Jakob sine vegne, men sånn er verden. Er du litt tøff i trynet og litt «cocky», så elsker folk å se at du går på trynet. Da gjelder det å heve seg over det, ta nye tak og komme seg videre, råder faren og treneren.

– Jeg synes ikke man skal godte seg over at mennesker ikke lykkes. Det er en forferdelig uting. Man skal se det arbeidet som ligger bak, så skal man ære folk som gidder å gjøre en innsats og er ute og representerer landet. Han løper jo med det norske flagget, og ikke med Jakob-flagget, eller Ingebrigtsen sitt, legger han til.

Jakob showet seg over målstreken

– Vil alltid være noen sånne

Han mener Jakob uansett ikke lar seg prege av de negative kommentarene han får.

– Jeg tror han er så konsentrert med det han holder på med at han ikke får med seg det som skjer i omgivelsene rundt, heldigvis. Men han får det nok dessverre med seg før eller senere. Jeg gir Jakob beskjed om at det er mennesker der ute som ønsker alt vondt, men flertallet ønsker ham alt godt, sier Gjert Ingebrigtsen.

Talentet sier selv at han klarer å holde det på avstand.

– De får styre med det så mye de vil. Det vil alltid være noen sånne, sier Jakob Ingebrigtsen.

Han synes i stor grad det er bra at folk engasjerer seg for både ham og friidrett.

– Men det er jo litt dumt når ting ikke går hele veien for meg da, men hva som skrives i media, tenker jeg ikke så mye på, forklarer stortalentet med et smil.

Jakob Ingebrigtsen med U20EM-gull

GULLGUTT: Jakob Ingebrigtsen med EM-medaljen.

Foto: Vebjørn Bjørkås / NRK

Siste nytt

 • Granerud med skuffende kvalik

  Alle nordmenn gjorde jobben da det skulle kvalifiseres til morgendagens lagkonkurranse i Zakopane. Men Halvor Egner Graneruds hopp var unormalt svakt til han å være.

  Han hoppet 117 meter og tok 103 poeng. Det var dårligst av alle norske, og han endte på en 44.-plass. Det betyr at han var kun syv plasser unna å ikke bli kvalfisert til morgendagen.

  Hoppuka 2020 / 2021
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Bare negative norske koronatester

  Resultatene av de siste norske koronatestene under håndball-VM, viser ingen positive norske prøver.

  Hele den norske troppen måtte gjennom koronatest klokken 2 natt til fredag. Fredag kveld opplyses det om at alle svarene fra nattens tester var negativt.

  Norge tapte åpningskampen mot Frankrike torsdag, og har allerede kniven på strupen når Sveits er neste motstander lørdag kveld.

  Håndball VM for menn 2021 i Egypt, Norge - Frankrike, sluttresultat 24-28.
  Foto: Ihf / NTB
 • Tandrevold klargjort til stafett

  Ingrid Tandrevold går førsteetappen på stafetten i Oberhof lørdag, etter episoden med hjerteflimmer på sprinten. Det bekrefter landslagssjef Per Arne Botnan til NRK.

  – Det er gjort en medisinsk vurdering av det fra helseteamet. Og vi vurderer fortløpende hvordan situasjonen er. Slik som det er nå, så ser det veldig ok ut. Hun har fått klarsignal og er kjempegira på å starte, sier Botnan.

  – Er det noe risiko ved at hun går i morgen?

  – Nei, helseapparatet har gjort en vurdering av det. Det ble tatt EKG av det i går, som er vurdert av eksperter. Det ser fint ut. Det er ikke noe farlig i utgangspunktet, man må bare ofte roe ned og så kommer man seg igjen, sier Botnan.

  Ingrid Tandrevold, Ida Lien, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland går for Norge.

  Ingrid Landmark Tandrevold.
  Foto: Christian Haukeli

Sendeplan

Kl. Program Kanal