NRK Meny
Normal

NRKs ekspert om Østbergs klatring: – Det kan ikke stemme

VAL DI FIEMME (NRK): Ingvild Flugstad Østberg (26) kunne ikke tro det hun hørte på toppen av Alpe Cermis. Det kunne ikke NRKs ekspert Fredrik Aukland heller.

Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng

HELT I KJELLEREN: Ingvild Flugstad Østberg får klapp på skulderen av Heidi Weng etter et heroisk forsøk på å komme på pallen i Tour de Ski.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Oi, oi, oi – hadde jeg det?

Østberg gjør store øyne når NRK gratulerer henne med fjerde beste klatretid fra bunn til topp i slalåmbakken i Val di Fiemme.

Gjøvik-jenta har hatt et lite kompleks i den såkalte monsterbakken, men plutselig virket bakken mye snillere og Østberg var monsteret.

Heidi Weng gikk bakken raskest, men Østberg hadde faktisk bare 26 sekunder svakere tid.

Det er såpass oppsiktsvekkende at NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland først sier følgende når han blir bedt om å kommentere det i denne saken:

– Det kan ikke stemme! Det må jeg dobbelsjekke før jeg kan si noe om det.

Ingvild Flugstad Østberg

INGENTING Å FRYKTE: Ingvild Flugstad Østberg er har endelig beseiret monsterbakken.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Et stort steg

Sjekken levner ingen tvil. Det stemmer.

– Det viser at hun har tatt et stort steg fra i fjor. Hun gikk for en tredjeplass, og det vitner om at viljen var sterk og at hun greier å presse kroppen over evne, sier Aukland.

I bunn av bakken kjente Østberg pusten fra amerikanske Jessica Diggins i nakken. Men den amerikanske jenta slapp, og plutselig så Østberg svenske Stina Nilsson og en potensiell tredjeplass foran seg. Det klarte hun akkurat ikke.

– Det var min beste opplevelse av sisteetappen i Tour de Ski noen gang, så jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli så nærme pallplassen. Det var nesten irriterende nærme, sier hun.

– For en gangs skyld skulle jeg ønske at bakken var litt lenger. Det hadde jeg aldri trodd jeg ville si, legger Østberg til.

Heidi Weng brukte det hun hadde av stemme for å heie Ingvild Flugstad Østberg frem.

GOD HJELP: Heidi Weng prøver å jage Ingvild Flugstad Østberg forbi Stina Nilsson, men det lyktes ikke denne gangen.

Uhellene ødela

Aukland er mektig imponert.

– Jeg tror ikke hun hadde trodd selv at hun kunne gå så fort i bakken. Dette gir nok henne troen på at hun kan vinne Tour de Ski dersom hun unngår uhell i framtida, sier han.

For to uhell og en tabbe ødela vinnersjansen denne gangen. Østberg misset finalen i sprinten i Val Müstair etter en taktisk miss i semifinalen. I Oberstdof brakk hun en stav i fellesstarten. Og i Val di Fiemme lørdag ble hun felt av dårlige ski.

Hun legger ikke skjul på at det da er litt irriterende å ende ti sekunder bak pallen

– Er det mulig å være så nærme og vite at du tapte sekunder der du absolutt ikke trodde du skulle tape sekunder … Det er sånn «aaaaaaahhhhh – fader!», sier Østberg.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport