NRK Meny
Normal

Samekvinne nominert til canadisk filmpris

Same-Blackfoot kvinnen Elle-Máijá Tailfeathers er nominert til pris for beste hovedrolle i Canadian Screen Awards for sin rolle i filmen «On the farm (Unclaimed)».

Elle-Máijá Tailfeathers

Elle-Máijá Tailfeathers er datter av en samisk mann og en Blackfoot mor. Hun gjør stor suksess i filmverdenen.

Foto: Arne Ivar Johnsen / Nrk

Tailfeathers er nominert i kategorieren Beste skuespiller i en hovedrolle i et drama eller kortserie. Canadian Screen Awards arrangeres for femte gang og prisene deles ut lørdag 12. mars.

De nominerte filmene er:

«L.M. Montgomery’s Anne of Green Gables» – Sara Botsford – YTV (Corus Entertainment)

«Murdoch Mysteries – A Merry Murdoch Christmas» – Hélène Joy – CBC (CBC)

«Odd Squad: The Movie» – Millie Davis – TVOKids (TVO)

«On the farm - Unclaimed» – Elle-Máijá Tailfeathers – CBC (CBC)

Basert på en sann historie

Filmen «On the farm - Unclaimed» er basert på en sann historie. Dette er en kraftig studie av dysfunksjon og uorden i politi og rettssystem, som tillot en snedig psykopat å myrde nesten 50 marginaliserte kvinner i Vancouver Downtown Eastside.

Filmen forteller historien om ofrene til seriemorder Robert Pickton, grisebonde fra British Columbia som var tiltalt for drapet på flere titalls savnede kvinner, for det meste sexarbeidere fra Downtown Eastside.

Han ble funnet skyldig på seks tilfeller av mord i 2007.

Dette skriver Vancouver Sun om filmen:

Filmen bæres av de store skuespillerprestasjonene til Elle-Máijá Tailfeathers, som oppnådde en Leo Awards nominasjon for sin rolle som en fiktiv kvinne som heter Nikki Taylor. Karakteren retter oppmerksomheten mot det økende antallet savnede kvinner og er i stor grad basert på et knivstikkingsoffer som vitnet mot Pickton i retten.

Filmen er regissert av Rachel Talalay og hun sier dette om Tailfeathers sine skuespillerprestasjoner i filmen:

– Máijá sine prestasjoner er bare overveldene på alle måter. Hun er så modig i sin karaktertolkning. Hennes rolle mer enn noen er en sammenslutning av alle kvinner, sier Talay til Vancouver Sun.