NRK Meny
Normal

Vil kjempe i toppen

Det norske OL-laget i kombinert er valgt ut. Håvard Klemetsen er klar for pallplassering.

Håvard Klemetsen

Kombinertutøver Håvard Klemetsen er klar for OL. De neste ukene skal formen finpusses.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Håvard Klemetsen

Håvard Klemetsen har gode resultater å vise til denne vinteren. Det har sikret han en OL-plass.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– OL er noe helt spesielt, som idrettutøver representerer man sitt land. Det er en stor idrettsbegivenhet som ikke alle kan forvente å få være med på. Samtidig er det mange som stiller som er i toppform, så man må ha både et godt grunnlag og litt flaks, sier en glad Håvard Klemetsen til NRK Sápmi.

Om tre uker braker det løs med vinter-OL i Sotsji. I dag ble den norske kombinerttroppen valgt ut bestående av Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen, Magnus Moan, Mikko Kokslien og Magnus Krog som alle har solide plasseringer i verdenscupen inneværende sesong.

35-årige Klemetsen gikk inn på en andreplass sist helg under kombinertrennet på 15 km i Seefeld. Og OL har hele tiden vært hovedmålet for Håvard Klemetsen fra Kautokeino.

– Vi har et veldig sterkt lag og jeg er i god form om dagen. Jeg føler at jeg kan være med å bidra til å kjempe i toppen, sier han.

Håvard Klemetsen kom på andreplass under hopprennet i Seefeld, det gir ham et godt utgangspunkt til langrennsdelen. Kommentatorer: Eirik Koren og Fred Børre Lundberg

Høydeopphold frem til OL

Det norske landslaget i kombinert er nå på vei til St. Moritz der kombinertgutta skal ligge i høydeopphold frem til OL i Sotsji som starter 7. februar. Første konkurransedag for Klemetsen og resten av laget er 12. februar, og de kommende ukene skal laget forberede seg til OL.

– Hele OL-laget ser frem til å få trent i ro og mak, vi skal bygge hverandre opp, få litt ekstra boost og forhåpentligvis få frem godformen. Vi er sikker på at vi skal kunne klare å bite godt fra oss som lag under OL, vi har alle medaljesjanse på en god dag, sier Klemetsen.

Håvard Klemetsen er stolt over å få representere Norge under OL, og han har ambisjonene klare. I tillegg til å kjempe om medalje, vil han gå alle løp.

– Det er det som er planen min. Jeg vil være i såpass god form at jeg kan gå alle tre løp, så får vi se hva det blir til, sier Klemetsen, som ikke vil spekulere i hvordan han tror det vil gå i OL om noen uker.

– Fortsatt kamp om å få gå

Landslagssjef Kristian Hammer

Landslagssjef Kristian Hammer.

Foto: Johan Mathis Gaup / CPM

Landslagssjef Kristian Hammer sier at det har vært diskusjon rundt hvem som skal delta i OL hele vinteren.

– Vi har hatt seks sterke utøvere som har vist seg bra frem i vinter. I det siste har det vært fem som har skilt seg ut og som har hatt de beste resultatene å vise til.

Hammer kan ikke på forhånd si noe om hvor mange og hvilke løp Klemetsen vil få gå, det er en avgjørelse som blir tatt når laget kommer sammen til OL.

– Det blir fortsatt en kamp om å få gå løp. Vi har fem sterke utøvere som alle har vært på pallen flere ganger i år, så det er klart at vi også må vurdere den enkeltes formutvikling når vi kommer til OL.

Og Håvard Klemetsen er absolutt en medaljekandidat, sier landslagssjefen.

– Om Håvard har dagen og hopper på ski som han gjør når han er på sitt beste, og i tillegg har en bra dag i sporet, så vil han være med å kjempe om medalje. Det håper jeg også, han har vært på pallen flere ganger i år og han har muligheten til det i OL også, sier Kristian Hammer.