NRK Meny
Normal

Kunne juble for hver sin pallplass

Magnus Moan (30) gikk seg opp til tredjeplass på søndagens kombinertrenn i Seefeld. Foran ham gikk Håvard Klemetsen (35) inn til 2.-plass.

Håvard Klemetsen beholdt andreplassen fra hopprennet gjennom hele langrennsdelen. Magnus Moan gikk opp to plasser og endte på tredjeplass. Kommentatorer: Eirik Koren og Fred Børre Lundberg

VIDEO: Håvard Klemetsen og Magnus Moan mottok jubelen fra de mange fremmøtte tilskuerne og gikk inn til 2.- og 3.-plass.

Tyske Eric Frenzel var det lite å gjøre med. 25-åringen tok sin andre strake seier med et suverent løp. Men resten av pallen ble helnorsk.

Stavbrekk ødela for Klemetsen

Håvard Klemetsen leverte glimrende i hopprennet, og gikk ut først på søndagens 15-kilometer. Magnus Moan var også godt med etter hoppinga, og startet som nummer åtte i langrennet.

Klemetsen fikk raskt selskap av tyske Eric Frenzel i tet, og de to gikk lenge sammen. Men etter rundt fire kilometer var nordlendingen uheldig og brakk en stav.

Eric Frenzel

SUVEREN VINNER: Eric Frenzel vant med over 20 sekunder foran to nordmenn.

Foto: NRK

Klemetsen ble gående flere hundre meter med en og en halv stav, og Frenzel gled ifra.

Derfra og inn var den tyske verdenscuplederen aldri truet.

Moan klatret på lista

Lenger bak i feltet gikk Magnus Moan lynraskt, og havnet etter hvert i en forfølgergruppe med to tyskere. Ingen av hans tyske konkurrenter var imidlertid villige til å dra. Dermed hadde ikke Moan mulighet til å innhente Frenzel som raste av gårde i ensom majestet.

Inn på oppløpet holdt Klemetsen unna for Moan som jaktet bakfra, og de to mottok jubelen mens de passerte målstreken som nummer to og tre.

Frenzel vant også lørdagens kombinertkonkurranse.

– Jeg håper å kunne være like god i OL, sier Frenzel i det offisielle seiersintervjuet etter rennet.

Mikko Kokslien gikk seg opp fra 23.-plass etter hopprennet til en godkjent 10.-plass.

Magnus Moan har hatt en meget stabil kombinerthelg i Seefeld. Trønderen har én 2.-plass og to 3.-plasser å vise til fra helgens tre konkurranser. Det lover godt når det gjenstår 19 dager til Sotsji-OL.

Resultatliste, 15 km kombinert i Seefeld:

 1. Eric Frenzel, Tyskland 38.26,2
 2. Håvard Klemetsen, Norge +21,2 sek.
 3. Magnus Moan, Norge +29,1
 4. Johannes Rydzek, Tyskland +39,3
 5. Bryan Fletcher, USA +47,6
 6. Tino Edelmann, Tyskland +1.00,2
 7. Pittin Alessandro, Italia +1.12,9
 8. Akito Watabe, Japan +1.19,0
 9. Jason Lamy Chappuis, Frankrike +1.41,0
 10. Mikko Kokslien, Norge +1.52,7

Siste nytt

 • Roerne har fått båtene til VM

  Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

  Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

  Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal