Innrømmer stort mobbeproblem

Rektor Arnulf Soleng ved grunnskolen i Karasjok innrømmer nå at mobbingen ved skolen hans er et stort problem. Forelder fikk ikke beskjed om at datteren mobber.

Rektor Arnulf Soleng
Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

– Når det dukker opp nye tilfeller av mobbing med jevne mellomrom, så viser det at vi ikke klarer å bli kvitt problemet, sier Soleng.

På spørsmål om han vurderer sin stilling som rektor sier han følgende:

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Soleng.

LES OGSÅ: – Hele samfunnets ansvar

– Hjemmene har et stort ansvar

Eksteriørbilde av ungdomsskolen i Karasjok

Ungdomsskolen i Karasjok.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Soleng sier at skolens tiltak mot mobbing hjelper i de fleste tilfeller, men i noen av sakene klarer de ikke finne en løsning. Han innser at de ikke klarer å løse problemene innad på skolen.

– Vi må involvere foreldre og andre hjelpeinstanser i kommunen i større grad. Jeg vil understreke at mobbingen ikke er kun skolens ansvar, hjemmene må også ta et stort ansvar, sier Soleng.

LES OGSÅ: – Lærer mobbing rundt kjøkkenbordet

Visste ikke at datteren mobbet

Biret Risten Sara

Biret Ristin Sara.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

Biret Ristin Saras datter har vært involvert med andre i mobbing. Måten hun fikk kjennskap til at datteren mobber synes hun er veldig merkelig:

– En stund etter at mobbingen begynte, ser jeg på karakterboka hennes at hun er involvert i mobbing av medelev. Dette er en merkelig måte å få beskjed om at datteren din mobber, sier Sara.

Sara forteller at ingen av foreldrene til mobberne ble informert om mobbeproblemet.

– Det er beklagelig å se at skolens ansatte ikke har lært noe av prosjektene de har gjennomført for å motarbeide mobbing. Dette viser at disse prosjektene ikke har hatt noen virkning, sier Sara.

LES OGSÅ: – Sparket og slått av fire medelever