Her tar sametingspresidenten løgndetektortesten

NRK Sápmis og Ávvirs valgkampdekning er nå sparket igang. Her går det humoristiske og seriøse hånd i hånd.

Løgndetektortest av Vibeke Larsen

LØGNDETEKTOR: Vibeke Larsen blir spurt om forskjellige ting av Anne Marie Hætta og Sárá Máret Rávdna Oskal.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

– Jeg var litt nervøs før selve testen, men egentlig var dette ganske spennende, sier sametingspresident Vibeke Larsen rett etter å ha tatt løgndetektortesten. Hun er presidentkanditat for den nye samepolitiske lista Šiella.

Nyhetsredaktør Jan Rune Måsø forklarer at løgndetektortesten en ment som et underholdende innslag i valgkampen.

– Vi skal ha både seriøse og humoristiske innslag i vår valgkampdekning, opplyser Måsø.

Valgkampavspark

NRK Sápmi og Ávvir samarbeider i år om dekningen av sametingsvalget. De har valgt Tromsø til markeringen av at valgkampen nå er igang.

Valgkampavsparket skjer på Kulturhuset i Tromsø i kveld. Debatten klokken 18 Lillescenen i kulturhuset ledes av Anne Marie Hætta og Sárá Máret Rávdna Oskal. Debatten vil ha et ungt fokus.

– Jeg er veldig spent på at det i kveldens debatt skal være fokus på saker som angår ungdom. Da forventer jeg andre typer spørsmål og tema enn det som er i andre debatter. Men jeg gleder meg, sier Norske Samers Riksforbunds (NSRs) presidentkandidat Aili Keskitalo.

Aili Keskitalo og Ronny Wilhelmsen

HOVEDMOTSTANDERE: Aili Keskitalo (NSR) og Ronny Wilhelmsen (Ap) regner hverandre som hovedkonkurrenter til maktposisjoner i Sametinget.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Publikum er ønskes velkommen til å følge debatten. Dørene åpnes klokken 17. Klokken 17.30 leder Thor Thrane og Kjell Are Guttorm forspiel med innbudte gjester. Klokken 19 holder de et nachspiel, der innbudte gjester snakker om vinnere og tapere i kveldens debatt.

Aps presidentkandidat Ronny Wilhelmsen sier han er klar til debatt.

– Jeg var med AUF i Alta i går. Det var veldig nyttig. Da fikk jeg høre hva de er opptatt av og de ga meg en god tilbakemelding om at jeg ikke snakker altfor vanskelig og politisk. For meg er det alltid viktig å bli forstått. Hvis jeg ikke blir forstått så må jeg endre meg som politiker, sier Wilhelmsen.

Følg vorspielet og debatten direkte her fra kl. 17.30: