NRK Sápmi inviterer til folkemøte

Politi, fagfolk, politikere og publikum møtes til debatt om rusmisbruk blant unge i Sápmi. Følg debatten live og send inn dine spørsmål til panelet!

1987
Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

I kveld arrangeres det første folkemøtet i regi av NRK Sápmi på kulturhuset i Karasjok. Temaet er rusmisbruk blant unge i Sápmi. Det vil bli arrangert paneldebatt med politi, fagfolk og politikere tilstede, og publikum vil få anledning til å stille spørsmål til panelet under folkemøtet.

Send inn dine spørsmål til oss

NRK Sápmi streamer paneldebatten live fra folkemøtet. Har du spørsmål du ville stille panelet? Send inn spørsmålet via SMS, kodeord Sami til telefonnummer 1987 eller still spørsmålet i kommentarfeltet nedenfor.

Folkemøtet i Karasjok begynner klokken 18.00 og varer til klokken 19.30. På våre nettsider og via DAB-radio kan du følge sendingen fra klokken 18.15.

– Rusmisbruk er et samfunnsproblem, så temaet gjelder alle selv om man ikke selv har opplevd rus i familien. Det er derfor viktig at folk snakker åpent om et slikt tema, sier prosjektleder Thoralf Balto i NRK Sápmi.

Ber ungdommen stille

Narkotikamisbruket er økende blant de unge i Øst-Finnmark og ifølge politiet er det ungdommer helt ned i 13-årsalderen som bruker narkotika. Omtrent fem prosent av befolkningen i Karasjok har et forhold til narkotika.

NRK Sápmi håper at spesielt ungdom i Karasjok møter opp i kveld.

– Et rusproblem berører jo alle ledd i en familie. Vi håper at så mange som mulig kommer til folkemøtet; søsken, besteforeldre, naboer; alle er velkommen. Men spesielt håper vi at ungdom ønsker å komme, de er vår fremtid og deres stemme bør høres, sier Thoralf Balto.