NRK Meny
Normal

Finnmark fylkeskommune vil ha nytt teaterbygg

Finnmark fylkeskommune støtter Det samiske nasjonalteatret Beaivváš, når teatret vil ha eget teaterbygg.

Skisse av det nye teaterbygget til Beaivvaš

Slik kan det nye teaterbygget til Beaivváš se ut i fremtiden.

Foto: Beaivváš Sámi Našunálateáhter / Jappe Nielsen

Finnmark fylkeskommune syns at det er viktig at teatret har en fremtid og at de har skikkelig arbeidsrom, det sier leder for Hovedutvalget for kultur og samferdsel (HUKS) i Finnmark fylkeskommune, Geir Ove Bakken.

– Vi syns det uverdig forhold rundt Beaivváš i dag og det her er et nasjonalt anlegg. Og da syns vi at Beaivváš fortjener et nytt bygg hvor man kan drive et forsvarlig virksomhet, og ikke minst en fremtidsrettet virksomhet, sier han.

Bakken forteller at Beaivváš har kjempet siden 2005 for et nytt bygg og mange har jo visst at det har vært uverdige forhold rundt bygget.

Geir Ove Bakken

Leder for Hovedutvalget for kultur og samferdsel (HUKS) i Finnmark fylkeskommune, Geir Ove Bakken.

Foto: KRISTIN FORLAND / NRK

– Vi ønsker å utøve trykk mot nasjonalt nivå slik at Stortinget og spesielt Regjeringen skjønner at det er et nasjonalt anliggende å skaffe Beaivváš et nytt lokale, sier Bakken.

Bakken mener at det er viktig at både politikere i fylket og Sametinget bryr seg om Det samiske nasjonalteatret Beaivváš.

– Først og fremst er det her et nasjonalt anliggende og da må man følge opp Beaivváš likedan som man følger opp andre nasjonale teatre. Og da må regjeringen ta et ansvar og gi klare signaler. Jeg oppfatter Frank Bakke-Jensen, som jeg hørte på radioen i dag, at han støtter dette mer enn tidligere. Stortingspolitikere er viktig i denne sammenheng, og fra Arbeiderpartiet side så vil vi ha et nasjonalt teater som fungerer i et bygg, sier Bakken.