Ber om at politikeren som er anmeldt for drapstrusler står frem

Kommunestyrerepresentant Isak Mathis O. Hætta begrunner sitt krav med at han frykter at tilliten til de folkevalgte i Kautokeino svekkes.

Isak Mathis O. Hætta

Isak Mathis O. Hætta

Foto: Kjell Are Guttorm / NRK

Valglogo

– Her er det snakk om folks tillit til oss som folkevalgte, argumenterer kommunestyrerepresentant Isak Mathis O. Hætta.

Han representerer Fastboendes liste i kommunestyret og tok opp i dagens kommunestyremøte at en av de 19 kommunestyrerepresentantene skal ha blitt anmeldt for drapstrusler.

– Jeg synes det er galt at vi i kommunestyret ikke vet hvem det er. Mange har spurt hos meg om det er meg, og det er det ikke. Vi har rett til å vite, mener Hætta.

Følg livestreamen her!

Flere ville vise sin uskyld

Høyres Mikkel Isak Eira var snar om å ta ordet etter at Isak Mathis O. Hætta tok opp saken.

– Jeg er en profilert mann og media tar ofte kontakt med meg når noe skjer. Jeg kan imidlertid fortelle dere at det er ikke jeg som har truet og det er heller ikke jeg som er blitt anmeldt, bedyrer Eira.

Anton Dahl, Venstre:

– Jeg har vel vært i kommunestyret i 40 år, men jeg har aldri opplevd noe lignende. Mange har spurt meg også om det er jeg som har truet noen, men jeg kan fortelle at det ikke er meg, forklarte Dahl.

Hans Isak Olsen, Fastboendes liste:

– Jeg har heller ikke opplevd noe lignende i min tid i kommunestyret, og jeg kan bedyre at det ikke er meg.

Hans Ole Eira, Flyttsamelista:

– Jeg må minne om at dette er en politisak. Det er ikke kommunestyrets oppgave å finne ut hvem det er snakk om. Dette har ikke noe med valg av formannsskap å gjøre. Derfor ber jeg om at vi avslutter denne debatten og holder oss til saken. Vi skal ikke holde på med politiarbeid her, understreket Hans Ole Eira.

Sittende ordfører Klemet Erland Hætta, Samefolkets liste, uttalte dette:

– Jeg føler at vi er innenfor den saken det gjelder. Her er det snakk om tilliten til de som er valgt inn i kommunestyret, mener Hætta.