– Det ville være en fin anerkjennelse

Ap-politiker utfordrer Facebook-sjef Rune Paulseth til å lage sameflagget som et emojisymbol. Han synes ideen er god.

Heidi Persdatter Greiner Haaker

Heidi Persdatter Greiner Haaker (Ap) håper Facebook lager en emoji av sameflagget.

Foto: Else Karine Archer / NRK

– Facebook har vært flinke til å synliggjøre hvor allsidig vi mennesker er, enten det gjelder raser, livsstiler eller interesser. De har også en rekke flagg du kan bruke når du poster statusmeldingene dine. Her burde også det samiske flagget ha plass, sier Arbeiderpartiet-politiker Heidi Persdatter Greiner Haaker.

En emoji er et lite symbol som blir brukt for å uttrykke følelser i sms-er eller på sosiale medier.

Nå utfordrer hun Facebook-sjefen i Norge, Rune Paulseth, til å få dette i orden.

– Legg til rette for at vi og de som kommer etter oss kan uttrykke stolthet i et medium samer flest bruker, sier politikeren.

Les flere nyheter fra NRK Sápmi her

– Bra idé

Greiner Haaker sier at det samiske flagget er noe som forener samene, og at Facebook har muligheten til å være med på en liten, men likevel viktig del av kulturgjenreisningen.

– Vi er ennå ikke ferdige med å gjenreise vår kultur. Det ville være en fin anerkjennelse som koster så lite, men som gjør desto mer.

NRK Sápmi har vært i kontakt med Rune Paulseth via messenger på Facebook. Han synes idéen er god, men viser til at det er Facebooks community team som avgjør hvilke emojier som skal med.

En talsperson fra Facebook skriver i en e-post at «Facebook hele tiden oppdaterer og forbedrer folks muligheter til å ta i bruk tjeneste våre, og vi vurderer kontinuerlig forslagene vi får fra ulike kilder.»