– Sea Sheperd er uønsket her hos oss

Flere First Nations ønsker kontroversielle Sea Sheperd velkommen med sin nye kampanje, men ikke alle.

Sea Sheperd-fartøyet «Steve Irwin» i Sørishavet

Det er fartøyet «R/V Martin Sheen» som brukes under den planlagte kampanjen langs kysten av British Columbia. Bildet er av «Steve Irwin» og er tatt i Sørishavet.

Foto: Barbara Vega/Sea Sheperd

En ny kampanje som involverer Sea Shepherd Conservation Society og er rettet mot oppdrettsanlegg på kysten av British Columbia i Canada, har støtte fra en rekke First Nations, men det er på ingen måte enstemmig støtte.

Minst to First Nations på British Columbia-kysten har latt aktivistene bak «Operation Virus Hunter» få vite at de ikke er velkommen i deres territorier, opplyser nettsiden Business Vancouver.

Samarbeid med Grieg Seafood

Tlowitsis First Nation i Campbell River har et samarbeid med Grieg Seafood, en av de norske oppdrettsselskapene som opererer British Columbia.

De vil ikke ha noe med Sea Sheperd å gjøre.

Pamela Anderson

Tidligere Baywatch-stjerne er en av kjendisene som fronter Sea Sheperd-kampanjen.

Foto: JACK GUEZ / Afp

– Dette samarbeidet er viktig for Tlowitsis for å kunne være økonomisk bærekraftig, uttaler Tlowitsis høvding John Smith i en pressemelding.

Smith understreker at alle besøkende som kommer til deres tradisjonelle territorium i Clio Channel trenger tillatelse for å komme dit.

– The Sea Shepherd og gruppen bak «Operation Virus Hunter» er ikke velkommen i vårt territorium, påpeker Smith.

Ahousaht First Nation, som har et samarbeid med et annet norsk selskap, Cermaq, har også gjort det klart det ikke ønsker Sea Shepherd i deres farvann.

Cermaq har et oppdrettsanlegg i Clayoquot Sound. Ifølge Ha-Shilth-Sa, en Vancouver Island First Nation avis, er Cermaq en viktig arbeidsgiver for medlemmer av Ahousaht.