Plattform og olje
Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Olje og gass

 • Rosenberg får millionkontrakt

  Rosenberg-verftet i Stavanger har vunnet en kontrakt på flere hundre millioner kroner med det svenskeide oljeselskapet Lundin. Kontrakten gjelder klargjøring av Edward Grieg-feltet, og sikrer arbeid til 150 personer ved verftet.

  Kontraktssignering mellom Lundin og Rosenberg
  Foto: Hanne Høyland / NRK
 • Kjøper felt for to milliarder

  Aker BP betaler nesten 2 milliarder kroner for å overta Equinor sin andel i gass- og kondensatfeltet King Lear i Nordsjøen. Equinors andel i feltet, som ble oppdaget i 1989, er på 77,8 prosent.

 • Starta produksjon på Oseberg

  Den nye Oseberg H-plattformen i Nordsjøen er Norges første ubemanna plattform. Den fjernstyres fra feltsenteret, melder Equinor. De utvinnbare ressursene er på 110 millioner fat, ifølge selskapet. Produksjonen fra Oseberg Vestflanken 2 starta i går.

  Oseberg field centre
  Foto: Harald Pettersen / Statoil
 • Johan Sverdrup får strøm fra land

  Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen skal de neste 50 årene drives med strøm fra land. Resultatet er et av feltene med lavest klimautslipp i verden. Åpningen av strømforsyningen fra land ble gjort av olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg

 • Vil selje 12 oljeserviceselskap

  Investeringsselskapet HitecVision i Stavanger skal selje 12 norske oljeserviceselskap, skriv DN. Oppkjøpsfondet, som har brukt 1,6 milliardar kroner på å redde oljeserviceselskap, meiner at oljekrisa er over. No legg dei 12 norske selskap ut for sal.