Hopp til innhold
Plattform og olje
Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Olje og gass

 • DN: Equinor må stenge ned tre Nordsjø-felter ved mulig streik

  Equinor-feltene Oseberg Øst, Oseberg Sør og Gudrun i Nordsjøen vil bli stengt ned fra midnatt mandag om fagforeningen Lederne gjennomfører sin varslede streik.

  Det bekrefter Equinors pressetalsmann Eskil Eriksen overfor Dagens Næringsliv.

 • Stor gassprosjekt utsettes

  Uenighet mellom Shell og Equinor fører til at Norges største gjenværende gassprosjekt, Linnorm-feltet i Norskehavet, blir utsatt, skriver Dagens Næringsliv.

  Shell mener utbyggingsløsningen som er lagt fram vil gjøre utbyggingen lønnsom, mens Equinor ønsker en annen løsning.

  Dette betyr at gassprosjektet ikke rekker fristen for den gunstige oljeskattepakken, og eksporten av mer gass til Europa kan bli utsatt i flere år.

 • Leiarar i oljebransjen varslar streik

  Medlemmane i fagforeininga Lederne har røysta nei til meklingsresultatet med Norsk olje og gass og varslar at ein streik vil bli sette i verk. Det skriv dei på sine nettsider.

  Det gjeld for totalt 74 medlemmar som arbeidar ved Equinors innretningar Gudrun, Oseberg Aust og Oseberg Sør. Nemnde medlemmar er varsla å gå ut i streik frå natt til 5. juli.

  Streiken vil truleg ramme norsk oljeproduksjon, ifølge fagforeininga, men ikkje gå utover norsk gasseksport, skriv Reuters.

  An aerial view of the Oseberg oil platform in the Norwegian sea
  Foto: SCANPIX / NTB
 • Canada kan øke olje- og gasseksport til Europa

  Canada er i samtaler med Europa om økt eksport av olje og gass fra landets østkyst, opplyser utenriksminister Melanie Joly.

  – Det er viktig for Canada å kunne trå til og hjelpe våre europeiske venner, som står overfor en svært vanskelig energirealitet, sier hun ifølge Sky News.

  – Vi må gjøre dette på en måte som også tar hensyn til klimaendringer. Og det er nettopp det samtalene vi nå har, spesielt med tyskerne og også med spanjolene, handler om, sier hun. (NTB)

Flere nyheter fra Rogaland