NRK Meny
Plattform og olje
Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Olje og gass

 • Leverte utbyggingsplan

  Wintershall og de andre selskapene som vil bygge ut Nova-feltet i Nordsjøen, leverte onsdag utbyggingsplanen til Oljedirektoratet. Utbyggingen vil koste 9,3 milliarder kroner. Nova er en havbunnsutbygging som skal knyttes til Gjøa med rørledninger.

  Nova-feltet
  Foto: Wintershall
 • Milliardkontrakt til Aker Solution

  Aker Solution skal bygge en ny prosessmodul til Troll A-plattformen, og kontrakten med Equinor (Statoil) er verdt en milliard kroner. Modulen skal bygges ved verftet i Egersund., og vil sysselsette 900 årsverk over tre år.

  Troll A plattformen i Nordsjøen.
  Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
 • Sikret avtale med Statoil


  Haugesunds-selskapet Reach Subsea har sikret seg femårig rammeavtale med Statoil, skriver Haugesunds Avis. Selskapene vil ikke opplyse hvor mye avtalen er verdt. Reach Subsea skal levere inspeksjons-, vedlikeholds- og reparasjonstjenester fra 2019.

 • Omfattende videoovervåking

  Oljefagforeningen Safe har varslet Petroleumstilsynet og Datatilsynet om at riggselskapet Transocean driver med ulovlig videoovervåking av ansatte, skriver Dagens Næringsliv. Under et tilsyn på riggen Transocean Spitsbergen brukte ledelsen video til å harselere med ansatte som gjorde små feil.

  GP0STOELR Greenpeace Esperanza - Arctic Ship Tour 2014
  Foto: Greenpeace / © Greenpeace
NODE-sjef utfordrer bedrifter