Plattform og olje
Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Olje og gass

 • Varslar grøn storsatsing

  Oljegiganten BP vart hardt råka av koronakrisa i andre kvartal. For å betre utsiktene lovar selskapet ei omfattande omstilling mot fornybar energi. – Det komande tiåret er avgjerande for verda i kampen mot klimaendringane, seier toppsjefen.

 • Oljegigant tapte milliardar

  Det britiske oljeselskapet BP, som er eit av dei fire største oljeselskapa i verda, fekk eit justert nettotap på 6,68 milliardar amerikanske dollar i andre kvartal i år. Det svarar til over 60 milliardar norske kroner.

 • Få oljeutslipp meldes til politiet

  Av 3500 rapporterte utslipp av olje, kjemikalier og avfall på norsk sokkel de siste 15 årene, har Miljødirektoratet kun meldt 11 saker til politiet, skriver Klassekampen. De sier at dialog med oljeselskapet ofte funker bedre enn anmeldelse.

 • Varslar kutt av 21.000 tilsette

  Oljeserviceselskapet Schlumberger varsla fredag at dei vil kutte 21.000 tilsette i staben etter eit kvartalstap på 31 milliardar kroner. Kuttet utgjer nesten ein fjerdedel av staben i det globale konsulentselskapet, som også har verksemd i Noreg.

 • Libya gjenopptar oljeproduksjonen

  Libya gjenopptar sin oljeproduksjon som har vært nedstengt i seks måneder, opplyser det nasjonale oljeselskapet NOC. Stengningen skyldes borgerkrigen som nesten deler landet i to, og ikke koronaviruset

Equinor-sjef mener krisepakken til regjeringen ikke holder