Plattform og olje
Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Olje og gass

 • Ventar meir investering i olja

  SSB justerer opp forventningane til oljeinvesteringar på sokkelen for neste år til 174 milliardar kroner. Tommy Hansen i Norske olje og gass, seier fundamentet for ny optimisme i oljenæringa er arbeidet som er gjort med å redusere kostnadane.

  Johan Sverdrup
  Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK
 • Fant olje i Barentshavet

  Equinor har funnet olje i en brønn som er boret ved Wisting-feltet i Barentshavet, 350 kilometer nordvest for Hammerfest. Foreløpige beregninger viser at det kan være tilsvarende 60 millioner fat olje i reservoaret.

 • Vil ut av Nordsjøen

  ExxonMobil vil selge sine eiendeler på britisk sokkel i Nordsjøen, ifølge Reuters. Dermed kan selskapet være på vei bort fra Nordsjøen etter 50 års virksomhet.

 • Wintershall har startet boring

  Wintershall Dea har startet boringen av de fire produksjonsbrønnene på Dvalin-feltet i Norskehavet. Dette for å gjøre klart for produksjonsstart neste år. Gassfeltet Dvalin er en undervannsutbygging som blir knyttet til Heidrun-plattformen.

 • Kutter i oljeforventningene

  Det internasjonale energibyrået (IEA) tror veksten i oljeetterspørselen blir lavere enn tidligere antatt, skriver Dagens Næringsliv. Grunnen er handelskrigen mellom USA og Kina, samt en svakere økonomisk vekst i verden.

Hver dag strømmer store mengder gass gjennom undersjøiske rørledninger fra Norge til andre europeiske land. Gass som miljøbevegelsen vil bytte ut med mer klimavennlige alternativ. Men denne gassen erstatter i mange tilfeller mer forurensende kullkraft, og stans i eksporten ville ført til energikrise i flere av disse landene. Vi skal følge denne gassrørledningen fra Aukra i Møre og Romsdal til Easington i England der norsk gass strømmer inn hver dag.