Eldar Sætre
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Equinor

Oppsummert

Olje- og gasselskapet Statoil endret navn til Equinor i fjor. Equinor og SSE er tildelt kontrakter for å utvikle tre store havvindprosjekter i Doggerbank-området i Nordsjøen. Selskapene skal investere for om lag 100 milliarder kroner.

 • Store protester mot Equinor

  Det er demonstrasjoner på 50 ulike strender i Australia mot Equinor, skriver Coastalwatch. Oljeselskapet har planer om å bore dypt etter olje i Australbukta. Equinors egne estimater viser at oljesølet kan ødelegge for kyster i landet.

 • Equinor-ledelsen kalt inn på teppet

  Miljødirektoratet slår alarm om alvorlige regelbrudd i Equinor og kaller ledelsen inn på teppet. Det er funnet alvorlige regelbrudd og feil på en rekke anlegg hos Equinor skriver DN.

 • Equinor selger seg ned i Eagle Ford

  Equinor har solgt sin eierandel på 63 prosent i operatørselskapet Eagle Ford til Repsol for 325 millioner dollar – nærmere tre milliarder norske kroner. Eagle Ford-feltet i Texas vil etter overføringen eies 100 prosent av Repsol.

 • Seks nye oljefelt får landstrøm

  Seks nye oljefelt i Nordsjøen skal få støm fra land, melder Equinor. Fra før er det kjent at felt som Johan Sverdrup og Gina Krog skal kobles på strømnettet. Dette vil bety et kutt på over én million tonn CO2 i året, ifølge Equinor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no