Hopp til innhold
Buchan, Skottland. Equinors Dudgeon Vindmølleanlegg utenfor England.
Foto: Jan Arne Vold / Equinor / NTB

Equinor

Oppsummert

Olje og gasselskapet Equinor (tidl. Statoil) har den norske stat som hovedaksjonær. Konsernsjef i Equinor er Anders Opedal. Jon Erik Reinhardsen er styreleder.

  • Equinor tente 7,48 milliardar dollar i andre kvartal

    Equinors resultat for andre kvartal i 2024 var på 7,48 milliardar amerikanske dollar. Det opplyser selskapet onsdag morgon.

    På førehand var det venta eit justert resultat før skatt på 7 milliardar dollar i andre kvartal, ifølge analytikarar.

    Inntektene enda på 25,54 milliardar dollar, ei auke frå 22,87 milliardar dollar i andre kvartal i 2023.

    – Me leverte framleis god drift gjennom kvartalet, og oppnådde 3 prosent produksjonsvekst. Dette sikra solide finansielle resultat. Me opprettheld ein konkurransedyktig kapitaldistribusjon, og ventar å utbetala til saman 14 milliardar dollar til aksjonærane våre i 2024, seier konsernsjef i Equinor Anders Opedal i ei pressemelding.

    Sist gong energiselskapet la fram kvartalsresultat, fekk det eit justert driftsresultat før skatt på 7,53 milliardar amerikanske dollar. Det tilsvara over 82 milliardar norske kroner. Det var ein nedgang frå året før, då resultatet låg på kring 132 milliardar kroner.

    Equinor viste då til at nedgangen delvis var på grunn av lågare gassprisar.

    Johan Sverdrup-feltet

    Equinor tjente mindre enn forrige kvartal: Fremdeles sterke resultater

    Equinors resultat for andre kvartal i 2024 var på 7,48 milliarder amerikanske dollar, eller nesten 83 milliarder norske kroner.

  • Vårt Land: 0,23 prosent av Equinors produksjon er fornybar

    I første kvartal i år kom bare 0,23 prosent av energiproduksjonen til Equinor fra fornybare energikilder, viser et regnestykke utført for Vårt Land.

    Selv om fornybarprosenten er lav, er den nesten tredoblet siden 2018, da selskapet byttet navn fra Statoil til Equinor.

    Det er oljeekspert Arne Ingar Svendby som har regnet ut hvor mye konsernet bidrar med av fornybar kraft. Han har hentet ut tall fra pressemeldinger og gjort et enkelt regnestykke, skriver avisa.

    – Dette er en tragisk og latterlig lav fornybarprosent. Det viser at Equinor er like oljesvart som det Statoil var, mener Greenpeace-leder Frode Pleym.

  • Equinor med kvartalsresultat på 83 milliarder

    Equinors resultat for første kvartal i 2024 var på 7,53 milliarder amerikanske dollar, eller 83 milliarder norske kroner. Det opplyser selskapet i en børsmelding torsdag morgen.

    – God drift i alle deler av virksomheten bidro til solide finansielle resultater. Vi fortsetter med betydelig kapitaldistribusjon og forventer å levere en samlet distribusjon på 14 milliarder dollar i 2024, sier konsernsjef i Equnior, Anders Opedal.

    I 4. kvartal 2023 leverte selskapet et kvartalsresultat på 8,68 millarder dollar. Det er altså en nedgang siden forrige kvartal.

    Før kvartalsresultatet ble lagt frem snakket NRK med sjeføkonom i Sperebank1 SR-Bank, Kyrre Knudsen, han peker to faktorer som de viktigste for Equinor sitt resultat. Olje- og gassprisen.

    – Oljeprisen har holdt seg bra gjennom denne perioden, så den trekker opp resultatet. Samtidig har gassprisen vært nok så lav i perioden, dette trekker ned, sier han.

    Årsaken til den høye oljeprisen er ifølge Knudsen uro i Midtøsten, men også at veksten har tatt seg opp i verden. Noe som gir økt etterspørselen etter olje.

    Johan Sverdrup feltsenter
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Nye planer på biozintomta

    Bergene Holm og Biozin Holding har inngått avtale med Equinor om å se på muligheten for utvikle et biodrivstoffprosjekt på Jordøya i Åmli.

    Planen er at man skal bruke råstoff fra skogen og treindustrien lokalt, skriver selskapene i en pressemelding.

    – Vi er tilfreds med at Equinor vil gjennomføre denne studien sammen med oss. Equinor vil bidra med kapasitet og kompetanse som er nødvendig for å avklare en eventuell videre satsing på et industriprosjekt i Åmli, sier administrerende direktør Thomas Skadal i Biozin Holding.

    Biozin-tomten Åmli
    Foto: Svein Sundsdal / NRK
  • Equinor får pålegg etter alvorlig hendelse på Statfjord B

    Havindustritilsynet varsler pålegg til Equinor etter en gransking av en alvorlig hendelse på Statfjord B. Tilsynet fant flere brudd på regelverk.

    Hendelsen skjedde i april i fjor, da demonteringen av en blindflens på et nytt produksjonsrør førte til en gasslekkasje og personskade, skriver Havindustritilsynet (Havtil).

    Personen fikk brudd i nesen og kjeven da den 34 kilo tunge blindflensen ble løftet halvannen meter opp i lufta og traff vedkommende på vei ned.

    Havtil mener hendelsen hadde potensial til å være en dødsulykke og har identifisert fire avvik fra regelverket. De peker blant annet på manglende sikkerhetsmessig klarering av aktiviteter og manglende overføring av informasjon ved skift- og mannskapsbytte.

    Equinor er nå pålagt å bedre rutinene sine, blant annet i henhold til vaktbytte og sikkerhetsmessig klarering av aktiviteter.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no