Eldar Sætre
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Equinor

Oppsummert

Olje- og gasselskapet Statoil endret navn til Equinor i fjor. Equinor og SSE er tildelt kontrakter for å utvikle tre store havvindprosjekter i Doggerbank-området i Nordsjøen. Selskapene skal investere for om lag 100 milliarder kroner.

 • Equinor investerer i havvindpark

  Equinor og partnerne på Snorre og Gullfaks har besluttet å investere i utbyggingen av havvindparken Hywind Tampen. Olje- og gassplattformene blir de første i verden som skal forsynes med kraft fra en flytende havvindpark, skriver Equinor.

  Illustrasjon av Hywind Tampen-prosjektet. Dimensjoner og avstander er ikke realistiske.
  Foto: Illustrasjon/Equinor
 • Equinor selger del av havvindpark

  Equinor selger 25 prosent av havvindparken Arkona utenfor Tyskland til et investeringsfond tilknyttet den sveitsiske banken Credit Suisse. Før salget eide Equinor 50 prosent av prosjektet. Nå vil oljegiganten eie 25 prosent, melder Dagens Næringsliv.

  Arkona havvindpark i Tyskland
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Equinor sel havvind

  Equinor har selt halvparten av sin eigardel i havvindanlegget Arkona i den tyske delen av Østersjøen. Salssummen er om lag 5 milliardar kroner. Equinor eigde 50 prosent av anlegget.

  Havvindanlegget Arkona i tysk del av Østersjøen. Equinor eig 25%, pr okt 2019
  Foto: Eskil Eriksen / Equinor ASA
 • Equinor har inngått havvind-avtale

  Equinor har inngått en intensjonsavtale med China Power International Holding om å samarbeide om havvind i Kina og Europa. Avtalen åpner også opp for et utvidet samarbeid. – Vi ser frem til samarbeidet, sier konserndirektør Pål Eitrheim i Equinor.

 • Vil bygge ut vindkraft utenfor USA

  Tross en sterkt kritisk president Donald Trump regner Equinor med å få alle nødvendige godkjenninger til å bygge vindkraft for 500.000 husstander i New York. De regner med at prosjektet vil få en prislapp på 27 milliarder kroner, skriver Aftenposten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no