Buchan, Skottland. Equinors Dudgeon Vindmølleanlegg utenfor England.
Foto: Jan Arne Vold / Equinor / NTB

Equinor

Oppsummert

Konsernsjef i Equinor er Anders Opedal. Jon Erik Reinhardsen er styreleder.

 • Equinor med sterkt resultat

  Equinor fikk et justert driftsresultat på vel 41 milliarder kroner i andre kvartal i år. Dette er en kraftig resultatforbedring sammenlignet med samme kvartal i fjor, da driftsresultatet var på vel 3 milliarder. Høye olje- og gasspriser er en av hovedårsakene, sier konsernsjef Anders Opedal.

 • Mange flere personskader

  Equinor hadde ingen forbedring i antall alvorlige hendelser i andre kvartal i år, samtidig som antall personskader økte. Equinor hadde også en gasslekkasje i andre kvartal. Equinor hadde ni alvorlige hendelser i andre kvartal, mens tallet på personskader økte fra 53 i andre kvartal i fjor til 90 personskader i samme kvartal i år.

  Peregrine-plattformen/Equinor
  Foto: Øyvind Hagen/Equinor
 • Equinor: Stor økning i personskader

  Equinors sikkerhetsrapport for andre kvartal viser en negativ utvikling i antall personskader. Selskapet har registrert en økning i personskader på 70 prosent.

  – Vi ser alvorlig på at det går feil vei med antall personskader. Ingen skal skade seg på jobb for oss, sier konserndirektør for sikkerhet, sikring og bærekraft, Jannicke Nilsson i en pressemelding.

 • Equinor med bud i Skottland

  Equinor har lagt inn bud i lisensrunden kalt ScotWind, hvor det deles ut havvindarealer.

  – ScotWind passer godt strategisk med Equinors ambisjoner om å fortsette å utvikle sin havvindklynge i Nordsjøen og styrke sin tilstedeværelse ytterligere i Storbritannia, skriver selskapet i en pressemelding.

 • Vil satse på havvind i Skottland

  Equinor har levert et bud på lisensrunden for tildeling av areal til havvind i Skottland. Rundt halvparten av områdene som er utlyst i Skottland er for flytende havvind. Equinor mener satsingen i Skottland passer godt med selskapets ambisjoner om å fortsette å utvikle havvind i Nordsjøen.

  Equinor Havvind
  Foto: Øyvinf Gravås / Equinor

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no