Mener musikken aldri var bedre enn i '84 og '85

Kvindesland og Skjæveland er helt sikre på at ingen musikkårganger er bedre enn 1984 og 1985. Deres coverlåtprosjekt starter med Hilde Selvikvåg og Bryan Adams.

Bjørn Olav Skjæveland og Per Øystein Kvindesland

RETRO: Med layouten på plass inviterer Bjørn Olav Skjæveland (til ventre) og Per Øystein Kvindesland rogalandsartister til å spille inn sine versjoner av låter som kom ut i 1984 eller 1985.

Foto: Selvutløser / NRK

– 1984 og 1985 er de beste musikkåra noensinne. Hvis du er uenig, er det ditt problem, fastslår Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland.

De to NRK-programlederne er begge glade i musikk. Begge er født i 1970. Begge fylte 14 år i 1984 og 15 i 1985. Om det er på grunn av eller på tross av er noe uklart, men begge – midt i puberteten den gang da – mener det er noe helt spesielt med de to årstalla.

– Alle tar utfordringa

Derfor har de invitert rogalandsartister til NRKs studio med følgende oppgave: Lag en versjon av en slager fra 84–85. Hver torsdag presenterer de to en ny coverlåt på radio, TV og nett.

Programlederne Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland mener den aller beste musikken blei lagd i åra 1984 og 1985. I prosjektet 84-85 gjør ulike artister sine tolkninger av låter fra de respektive åra. Låtene spilles inn i NRKs studio, sendes på radio og legges på nett.

VIDEO: Hilde Selvikvaag er første artist ut. Hun spiller sin versjon av Bryan Adams' «Summer Of '69» – «Den sommaren».

– Alle vi spør tar utfordringa på strak arm, sier Skjæveland begeistret.

Hilde Selvikvåg og Magnus Fjelde

UFØDT: Hilde Selvikvåg sammen med musiker Magnus Fjelde. Selvikvåg var ikke født da Bryan Adams ga ut «Summer Of '69» i 1984, men det hindrer henne ikke i å covre den.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Nærmere 30 artister har meldt seg på så langt. Alle har plukka en låt som er utgitt én av de to 80-tallsårgangene.

Selvikvåg spiller Adams fra 1984

– Phil Collins, Bruce Springsteen, Bryan Adams, Madonna, Lionel Richie, Billy Joel, Whitney Houston, Prince, a-ha, Dire Straits, Sting og Foreigner. Samtlige ga ut udødelige album disse årene, sier Kvindesland.

– Og dette er bare noen eksempler, tilføyer Skjæveland.

– Lista er enorm!

Første kvinne ut er Hilde Selvikvåg fra Bryne. Hun har valgt Bryan Adams-klassikeren «Summer Of '69» fra albumet «Reckless», som kom ut på tampen av 1984. Selvikvåg har kalt sin versjon «Den sommaren».