Hopp til innhold

Ai, ai, ai, ai, ai, Hanne!

Det er ikke så mange som husker Jim Diamond. Men spiller du av refrenget på «Should have known better», så runger allsangen. Ingen glemmer «ai, ai, ai, ai ai». Heller ikke Hanne Sørvaag.

Hanne Sørvåg tolker Jim Diamond

SVEIN OLAV HYTTEBAKK OG HANNE SØRVÅG: I prosjektet 84-85 gjør ulike artister sine tolkninger av låter fra de respektive åra. Låtene spilles inn i NRKs studio, sendes på radio og legges på nett.

Hanne var bare 4–5 år i 1984/1985, men entertaineren hadde våkna for lengst. Kassettspilleren gikk varm, og lille Hanne sang for familien.

–Jeg sto på bordet og sang Tore Tang før jeg kunne snakke. Mamma mener at det var lettere å lære meg å synge enn å snakke, sier Hanne Sørvaag.

– «Hooks» som du ikke får ut av hodet

Mye har skjedd siden den gang. Hanne har blitt fulltidsartist og fulltids låtskriver, og hun vet hvor vanskelig det kan være å skape en sang som folk husker. Derfor er hun svært imponert over det de fikk til i 84/85.

–Melodiene er jo fantastiske. De har «hooks» som du ikke får ut av hodet, og det er derfor de lever videre. Bare tenk på refrenget i den sangen jeg har valgt, sier Hanne.

Og hun har helt rett. Du glemmer ikke Jim Diamonds «Should have known better» når du først har hørt den, og sangen ble selvfølgelig hans aller største hit. Jim Diamond døde i oktober 2016.