Evig unge Leif og kompisane

Her kan du høre Stavanger-bandet Leif og kompisane sin norske versjon av superhiten «Forever Young».

Leif og kompisane syner "Forever young" på norsk

84-85: I prosjektet 84-85 gjør ulike artister sine tolkninger av låter fra de respektive åra. Låtene spilles inn i NRKs studio, sendes på radio og legges på nett.

Leif Nilsen var popstjerne tidlig på 80-tallet, men i 1984 var det slutt på «Mods»-eventyret. «Leif og Kompisane» så dagens lys, og ute i verden regjerte tyske «Alphaville »med sangen «Forever Young». Helt naturlig derfor, at Leif ville lage sin egen versjon av denne låten. På norsk.

– Det er en utrolig flott sang, men vi måtte endre ganske mye for at den skulle kle Kompisane. Dessuten liker jeg ikke å synge engelsk, sier Leif Nilsen.

Han fikk Ingvar Hovland fra Egersund til å skrive en ny tekst, på stavangersk. Hovland har skrevet tekster for en rekke norske artister, og i dette tilfellet ble «Forever young» til «Ein evig ung»

–Det jeg husker aller best fra 80-tallet er likevel Kim Larsens plate "Midt om natten". Den traff meg noe voldsomt, og inspirerte meg til et liv som musiker, sier Leif.

Og slik har det blitt. Leif og Kompisane har for lengst feira 30-årsjubileum, selv om en del kompisar har kommet og gått. Dagens besetning består av Alexander Flotve (gitar), Øyvind Grong (bass), Inge Enoksen (keyboard) og Kurt Lisø (trommer).