NRK Meny
Normal

Hyller 80-tallet med blokkfløyte og piano

Arne Hovda kjøpte sin første kassett i 1982. Nå lever han av musikken og mener fortsatt at artistene på 80-tallet skrev svært gode melodier. Et av forbildene heter Nik Kershaw.

Arne Hovda synger "The riddle" av Nik Kershaw

– Nik Kershaw skrev sykt kompliserte låter som høres kjempelette ut. Noen av dem kan nesten fremstå som barnesanger, sier Arne Hovda.

44-åringen har tatt seg noen timer pause fra eget studio for å spille inn sitt 84/85-bidrag i NRK sitt radiostudio. Arne Hovda er multi-musikeren som spiller i flere band samtidig som han komponerer teatermusikk og popmusikk. The Canoes, Trang Fødsel og The getaway people er band han bidrar i, og de siste årene har han også jobbet mye med Morten Abel.

Jeg fikk min musikalske oppvåkning på 80-tallet, og Nik Kershaw var et stort idol. Jeg slukte musikken, og særlig "The riddle". Melodien og den "dype" teksten traff meg rett i hjertet, mimrer Hovda.

Men teksten var ikke så dyp som han trodde. Kershaw har i ettertid fortalt at den bare består av en lang rekke ord uten mål og mening. Kall det en arbeidstekst som plutselig ble stående.

–Jeg har oversatt den ord for ord, og «The riddle» har blitt til «Gåtå». Det fremstår litt gåtefullt med alle disse rare ordene, sier Hovda.

Teksten på "The riddle" på norsk

Teksten til 'The riddle' på norsk.

Foto: Per Øystein kvindesland

Arne Hovdas versjon er også oppsiktsvekkende med tanke på instrumenter. Han både synger, spiller piano og blokkfløyte på en gang. God fornøyelse!