Hør Utakts «ansvarlige» russelåt

Mannssjåvinisme, fyll og fanteri. Bjørn Olav Skjæveland og Per Øystein Kvindesland i Utakt er møkk lei de «umoralske» russelåtene. Derfor har de laget sin egen «ansvarlige» variant.

Utakt presenterer sin egen russemusikk

Utakts programlederpar Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland nærmer seg 50-åra, men drar gjerne i gang en russelåt for å vise dagens russ hvordan det skal gjøres.

– Tekstene er nedverdigende overfor kvinner. Det er kjønnsorgan i bevegelse og vel så det, og det har vært hylling av alkohol, sier Bjørn Olav Skjæveland, programleder i Utakt på NRK P1.

Han har sett seg lei de typiske «umoralske» russelåtene.

– Det er mye grums, sier Utakt-makker Per Øystein Kvindesland.

I anledning russelandstreffet i Kongeparken på Ålgård i helga, har Utakt-duoen derfor like godt laget sin egen russelåt, kjemisk renset for drikking, tilfeldig sex og annen fanteri.

Artium er viktig!

Håpet er at låten – der Kvindesland og Skjæveland synger om viktigheten av artium og leggetid før Kveldsnytt – vil påvirke russen til å forlate ølkassene og la kondomene ligge igjen i bussen.

– Den ansvarlige teksten vil feste seg i hjernebarken når du har hørt den en del ganger. Moralen vil derfor innprente seg i russen, forklarer Skjæveland.

– Dette er vår gave til russen! fortsetter han.

Melodien ble skrevet av Arne Hovda på ett kvarter. Teksten er skrevet av Kvindesland og Skjæveland.