Elle Melle tolker Lionel Richie

Vokalist Ole Alexander Mæland så en gang foreldrene sine danse tett på et nachspiel. Sangen var Lionel Richies «Stuck on you». Han glemte det aldri. Verken dansen eller sangen.

Ole Alexander er yngre en bandkompisene i Elle Melle, og var mer barn en ungdom i 84/85. Gitarist Svein Olav Hyttebakk var midt i tenåra.

–Jeg hadde langt hår og satt i kjellerstua å hørte på heavymusikk. I etasjen over støvsugde mor mens hun hørte på Lionel Richie. I dag kan jeg innrømme at jeg likte Richie bedre enn heavyen, sier Hyttebakk.

Odd Erik Ogndal er også svak for 80-tallet. Iallfall de første årene av 80-tallet. Før trommemaskinene overtok for mye.

–De hadde en utrolig teft for melodier på den tiden, og det et har jeg tatt med meg inn i min musikk. Men utover på 80-tallet synes jeg produksjonen og trommemaskinene ødela. Det ble litt for mye av alt, sier Ognedal.

Men tilbake til nachspiel-dansen. «Stuck on you» er den tredje Lionel Richie-sangen som er valgt i 84/85-serien. Elle Melle har gått for en nedstrippa, akustisk variant, der teksten er gjendikta av han som så foreldre sine den gangen på 80-tallet.

Jeg prøver å fortelle samme historie som Richie gjør. Verken mer eller mindre. «Stuck on you» har blitt til «Bler hos deg», sier Ole Alexander Mæland.

Norsk tekst på "Stuck on you"
Foto: Per Øystein Kvindesland