Russia Navalny
Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Aleksej Navalnyj

Oppsummert

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ble fengslet i januar da han vendte tilbake til hjemlandet fra Berlin der han ble behandlet for forgiftning med nervegiften Novitsjok i august 2020. Han er dømt til tre års fengsel.

 • Navalnyj-rettsak utsettes

  En russisk domstol har utsatt rettssaken mot organisasjonen til den fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

  Det skriver NTB.

  Saken skulle begynne bak lukkede dører i Moskva mandag. Men påtalemyndigheten la fram nye dokumenter, og prosessen ble utsatt til 9. juni, ifølge advokater som representerer Navalnyjs organisasjon.

 • Navalnyj-lege funnet

  Legen som behandlet den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj i Sibir er funnet i god behold. Det melder Lenta.ru og flere andre russiske nettsteder.

  Aleksandr Murakhovskij ble meldt savnet sist fredag etter at han ikke kom tilbake fra jakt som planlagt. Det ble satt i gang en stor leteaksjon.

  Murakhovskij undersøkes nå på et sykehus. Han er nå regional helseminister i Omsk.

  Det blir ikke sagt hvorfor han ikke kom tilbake som han skulle.

  To andre leger ved sykehuset der Navalnyj ble behandlet har sluttet, og to andre døde uventet.

  Murakhovskij sa at Navalnyj ble syk på grunn av problemer med stofffskiftet, og at det ikke ble funnet tegn til forgiftning.

 • Navalnyjs lege meldt savnet

  En russisk lege som behandlet Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj rett etter at han ble forgiftet, er meldt savnet etter en jakttur i Sibir. Alexandr Murakhovskij kom ikke tilbake som planlagt fredag, opplyser en politikilde til nyhetsbyrået Tass.

  Navalnyj, som nå er fengslet i Russland, ble forgiftet på en flytur til Moskva i august. Flyet landet i Omsk, hvor Murakhovskij behandlet ham.

  To andre leger på sykehuset i Omsk har siden dødd uventet, melder BBC.

  Alexander Murakhovsky,
  Foto: ALEXEY MALGAVKO / Reuters / NTB
 • Blir oppført på ekstremist-liste

  Kampanjenettverket til regimekritiker Aleksej Navalnyj blir satt på en liste over ekstremistiske grupper i Russland, melder AFP. Navalnyj sitter for tiden i fengsel, noe som har ført til flere større demonstrasjoner i Russland. Navalnyjs organisasjon for kamp mot korrupsjon er ikke satt på den samme listen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no