Hopp til innhold
Netthets, mobbing, en elev sitter foran en skjerm der en sjikanerende melding synes
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Mobbing

Oppsummert

5,8 prosent av elever sier de har blitt mobbet i fjor, ifølge Elevundersøkelsen 2020. I en annen undersøkelse oppgir 86.000 voksne at de mobbes og trakasseres på jobben. Mobbing fører til fysiske og psykiske plager.

 • Gjøvik-politikerne anker ikke mobbesak

  Formannskapet i Gjøvik har enstemmig valgt å ikke anke en mobbesak fra tingretten, melder Oppland Arbeiderblad.

  En kvinne i 30-årene mener at hun ble mobbet på skolen i oppveksten, og har krevd erstatning fra Gjøvik kommune.

  Kommunen ble dømt av tingretten til å betale 1,4 millioner kroner, men kommunedirektøren anbefalte å anke til lagmannsretten.

  Dette har altså politikerne avvist, og dermed blir dommen stående.

 • Gjøvik kommune tapte mobbesak

  Gjøvik kommune må betale 1,4 millioner kroner i erstatning til et mobbeoffer, mener tingretten. I tillegg må kommunen betale saksomkostninger på 414.000 kroner, melder Oppland Arbeiderblad. Mobbesaken stammer fra midten av 90-tallet og til begynnelsen av 2000-tallet.

 • Mobbeofre får medhold i 9 av 10 klager

  Statsforvalterne gir elever og foreldre medhold i ni av ti klagesaker mot skoler som ikke tar tak i mobbing. Først to år etter at 14 år gamle «Ali» ble slått, skrev skolen skademelding.

 • Vil ha fengselsstraff for mobbing

  I Frankrike blir mobbing i skolen gjort ulovlig og straffbart med opptil tre år i fengsel, ifølge DR/Ritzau. Lovforslaget er vedtatt i ett av kamrene i den franske nasjonalforsamlingen og skal opp til votering i Senatet. Ifølge AFP er det flertall for mobbeforbudet også der, dermed kan loven tre i kraft allerede i februar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no