Hopp til innhold
Mark Zuckerberg i California 27. september 2023
Foto: AFP

Meta

Oppsummert

Mark Zuckerberg er sjef i selskapet Meta, som står bak Facebook, Instagram og WhatsApp.

 • Anklager Meta for brudd på personvern

  Forbrukerorganisasjoner fra åtte EU-land, deriblant Norge, har anklaget selskapet bak Facebook for ulovlig innsamling av brukernes data.

  Det melder den europeiske forbrukerorganisasjonen (BEUC) i en pressemelding.

  I tillegg til det norske Forbrukerrådet, er også organisasjoner i Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Hellas, Nederland, Slovenia og Spania med på klagen.

 • Meta omsatte for 40 milliarder dollar

  Tekgiganten Meta, som eier Facebook og Instagram, omsatte for 40 milliarder dollar i forrige kvartal og slo dermed forventningene på 39 milliarder dollar.

  Omsetningen økte med 25 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

  Inntjeningen per aksje var på 5,33 dollar, bedre enn estimatene på 4,91 dollar per aksje.

  – Vi har hatt stort fremgang i vår visjon om å fremme kunstig intelligens (KI) og metaverset, sier sjef Mark Zuckerberg i en pressemelding.

  (NTB)

 • Zuckerberg med unnskyldning til familier som sier barna har blitt skadet av sosiale medier

  Under en høring i det amerikanske senatet har Meta-sjef Mark Zuckerberg bedt familier som sier barna deres har blitt skadet av sosiale medier om unnskyldning, skriver BBC.

  Zuckerberg og sjefene for TikTok, Snap, X og Discord ble avhørt i nesten fire timer på onsdag av senatorer fra begge partier. Årsaken for høringen er at lovgivere vil vite hva de gjør for å beskytte barn på nettet.

  Bak de fem teknologisjefene satt familier som sa at barna deres hadde skadet seg selv eller drept seg selv som følge av innhold på sosiale medier.

  Zuckerberg - som driver Instagram og Facebook - henvendte seg til dem og sa at «ingen skulle gå gjennom det de hadde».

  Høringen er en sjelden mulighet for amerikanske senatorer til å avhøre teknologisjefer og stille de ansvarlige for materiale som er lagt ut på deres plattformer.

 • Meta-sjef Mark Zuckerberg selger aksjer i Meta Platforms

  Meta-sjef Mark Zuckerberg selger aksjer i selskapet Meta Platforms for første gang på to år, melder Bloomberg.

  Meta Platforms er eierselskap for Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp og kontrolleres av Zuckerberg.

  Salget er blitt gjennomført ved å redusere andelen Meta-aksjer i Zuckerbergs stiftelse og et veldedighetsfond som han styrer.

  Den 39 år gamle Zuckerberg eier etter salget 13 prosent av aksjene i Meta, en portefølje som utgjør mesteparten av hans formue på 117,7 milliarder dollar.

  (NTB-TT)

 • EU vil vita korleis Meta handterer seksuelt misbruk av barn på nett

  EU gav fredag ordre til det amerikanske teknologiselskapet Meta Platforms om å dela detaljar om kva tiltak dei har innført for å beskytta barn mot nettovergrep på Instagram, eit av dei sosiale medium det amerikanske selskapet eig. Meta har frist til 22. desember med å svara på henvendinga.

  Nyheitsbyrået Reuters siterer EU-kommisjonen, som skriv i ei utsegn at dei også har etterspurd informasjon om korleis algoritmeanbefalingane fungerer og korleis det kan forsterka spreiinga av potensielt skadeleg innhald.

  Førespurnaden er gjort med grunnlag i EUs Digital Services Act (DSA), er ei ny teknologilovgiving som krev at dei store teknologiselskapa gjer meir for å overvaka og stoppa ulovleg og skadeleg innhald på plattformene sine.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no