Hopp til innhold
Mark Zuckerberg i California 27. september 2023
Foto: AFP

Meta

Oppsummert

Mark Zuckerberg er sjef i selskapet Meta, som står bak Facebook, Instagram og WhatsApp.

  • Meta fjerner restriksjoner mot Trumps Facebook og Instagram

    Det er Meta som sier at de fjerner restriksjonene på tidligere president Donald Trumps kontoer. Det skjer i løpet av den kommende uken, ifølge Reuters.

    Trump mistet først tilgangen etter stormingen av Kongressbygningen i Washington D.C. 6. januar 2021.

    I januar i fjor fikk han tilgangen igjen, men de sosiale mediene stilte inn algoritmene sånn at Trumps innhold ikke skulle spres like mye som andre kontoers innhold.

    Meta forbeholder seg likevel retten til å begrense delingen av problematiske innlegg, selv om de ikke bryter med retningslinjene. For eksempel om de har vage referanser til QAnon-bevegelsen. (NTB)

  • Meta fjernar innlegg som kallar jødar for sionistar

    Meta, som eig Facebook og Instagram, seier dei no vil fjerna innlegg som kallar jødar for sionistar, skriv NTB.

    Selskapet seier det er eit forsøk på å balansera retten til ytringsfridom mot hatefulle angrep på jødar, fordi ordet sionist ofte verdt brukt om jødar og israelarar.

    Dei vil òg fjerna innhald som oppfordrar til vald mot jødar.

  • EU anklager Meta for regelbrudd med betalingsløsning

    Facebook-eier Meta bryter EUs nye digitale regler gjennom sin betalingsløsning, fastslår unionens tilsynsmyndigheter, som truer med milliardbøter, skriver NTB.

    Meta har siden november i fjor gitt europeiske brukere muligheten til å velge reklamefrie versjoner av Facebook og Instagram. Grepet er Metas svar på EUs strenge personvernregler.

  • Meta og Facebook vant fram i Personvernnemnda

    Datatilsynet kan ikke gi dagbøter til Meta og Facebook, har Personvernnemnda bestemt.

    Det opplyser Datatilsynet i en pressemelding.

    Datatilsynet har vedtatt et forbud mot atferdsbasert markedsføring på Instagram og Facebook. Meta, som eier begge selskapene, etterkom ikke vedtaket, og Datatilsynet besluttet derfor å ilegge meta dagbøter.

    Meta-selskapene klaget vedtaket om dagbøter inn for Personvernnemnda, som nå gir Meta Ireland og Facebook Norway medhold. Forbudet mot atferdsbasert reklame blir imidlertid stående.

    (NTB)

  • Meta utsetter omstridt KI-grep i Europa

    Meta, selskaper som eier Facebook og Instagram, kunngjorde fredag kveld at de utsetter innføringen av et omstridt KI-grep. Det gjør selskapet etter en forespørsel fra det irske datatilsynet, ifølge en pressemelding.

    – Vi er veldig sikre på at vår fremgangsmåte oppfyller våre forpliktelser etter europeiske lover og reguleringer, skriver selskapet.

    Meta planla å bruke offentlige bilder, innlegg, og kommentarer fra brukere den 26. juni. Selskapet har ikke oppgitt en ny dato for innføringen.

    Forbrukerrådet klager på Metas KI-trening
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no