NRK Meny
Riksrevisor Per-Kristian Foss
Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Riksrevisjonen

Oppsummert

Riksrevisjonen meiner at skatteetaten har for dårleg kontroll med internasjonale transaksjonar innanfor selskap. Riksrevisor Per Kristian Foss er òg kritisk til at terrorsikringa av politiet og forsvaret framleis er for dårleg.

 • Slår alarm om terrorsikring

  Riksrevisjonen har for andre gong peika på at terrorsikringa i Noreg er for dårleg. – Manglande sikring kan føre til at viktige og kritiske samfunnsfunksjonar fell bort ved uønskte hendingar, seier riksrevisor Per-Kristian Foss.

 • Vil ha meir effektiv skattekontroll

  Riksrevisjonen meiner at skatteetaten har for dårleg kontroll med internasjonale transaksjonar innanfor selskap. Fleire og meir effektive kontrollar kan gje milliardar i ekstra skatteinntekter kvart år, meiner riksrevisor Per-Kristian Foss.

 • For dårleg sikring mot terror

  Riksrevisjonen er kritisk til at sikringa av viktige delar av politiet og forsvaret framleis er for dårleg. Sikringa er ikkje i samsvar med krava i tryggingslova, seier riksrevisor Per-Kristian Foss.

 • Politibeslag forsvinner

  Mange av beslagene politiet gjør i straffesaker, forsvinner ut av systemet uten at det kan dokumenteres at de er destruert. Sterkt kritikkverdig, sier Riksrevisoren. Av 3800 beslag gjort i Oslo er 12 prosent ikke lokalisert.

Riksrevisjonen om arbeidsmiljøkriminalitet
Helseforetakene mangler eller har mangelfulle risiko- og sårbarhetsanalyser og beredskapsplaner, og gjennomfører få beredskapsøvelser for ikt, vann og strøm, skriver Riksrevisjonen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no