Ståplasser på t-banen
Foto: Charlotte Sverdrup / Ruter

Kollektivtrafikk

Oppsummert

Det var 25 millioner flere passasjerer i kollektivtrafikken i fjerde kvartal i fjor sammenlignet med samme periode året før, viser tall fra SSB. Samlet økte passasjertallet med 15,8 prosent, viser tall fra SSB. Tog, t-bane og passasjerbåt økte mest.

 • Ny ekspressbuss Oslo–Bergen

  I ti år har det ikkje gått nokon samanhengande ekspressbuss mellom dei to største byane i Noreg. No gjev Hordaland fylkeskommune etter for press frå regjeringspartia, og tillèt ekspressbuss mellom Oslo og Bergen.

 • Biobusser i Lillehammer

  Opplandstrafikks bybusser i Lillehammer kan gå på biogass fra 2021, etter at komite for næring, miljø og klima i dag vedtok at de vil gå for biobusser i neste anbud. – Dette er et viktig miljøtiltak, sier Håkon Noren (Ap).

  Biogassbuss
  Foto: Christel Reinertsen / VKT
 • Bilen står sterkt

  Kollektivtrafikkens andel av persontransporten er nå fire prosent i Arendalsregionen og seks i Kristiansandsregionen. På landsbasis er den syv, opplyste Siv Wiken i Agder kollektivtrafikk da hun orienterte ordførerne i Østre Agder-regionråd i dag.

  Siw Viken AKT
  Foto: Odd Rømteland / NRK
 • Punktligheten er utfordrende

  AKT sliter med punktlighet i rutetilbudet i Kristiansand. Dette er et resultat av fremkommelighetsproblemer ved anleggsarbeid i kvadraturen og lange traseer. Punktligheten er også hva kundene er mest kritiske til, viser fylkeskommunens årsberetning.

  Buss i Kristiansand
  Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no