Flere tar bussen hjem fra marka.
Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Kollektivtrafikk

Oppsummert

Kollektivtrafikk i Norge består av bl.a. buss, trikk, t-bane, tog, fly, ferje og hurtigbåt. Under korona-pandemien er kollektivtrafikk i Norge først og fremst forbeholdt de som må på arbeid i kritiske funksjoner.

 • Omkamp for å beholde trikken

  Formannskapet i Bærum har vedtatt omkamp for å beholde trikken mellom Jar og Bekkestua.

  Bakgrunnen for vedtaket er et brev fra Ruter som sier at trikkelinja skal stoppe ved Jar. Kostnadene ble ansett som for høye for å videreføre trikk til Bekkestua.

 • Færre vil reisa kollektivt

  Delen av folk som seier dei vil reisa meir kollektivt dersom tilbodet blir betre har falt til 47 prosent frå 60 prosent for 2 år sidan. Det syner ei undersøking Kantar har laga for Norges Automobilforund, NAF.

  Ei av årsakene kan vera koronapandemien, og at mange er blitt vande til heimekontor. Ein av fem seier dei ventar å jobba meir heimefrå også i framtida.

 • Munnbindbruken er synkende

  – Ut fra våre stikkprøver er munnbindbruken synkende, men den ligger fortsatt på 80 prosent på avganger med mange reisende. Vi oppfordrer folk til fortsatt å bruke munnbind. Det er fortsatt påbud om munnbind i kollektivtrafikken i Oslo om det ikke er mulig å holde én meters avstand, sier pressevakt i Ruter, Knut-Martin Løken til VG.

 • 15 nye elbusser til Lillehammer

  Lillehammer har fått 15 elbusser. I 2015 bestemte Stortinget at storbyene skal ha fossilfritt kollektivtilbud innen 2025. Seksjonssjefen for kollektivtransport i fylkeskommunen, sier til GD at 15 elbusser betyr 430 000 liter mindre dieselutslipp.

 • Vil sikre minimumstilbud

  Enkelte flyruter innenlands er ute på anbud for å sikre et minimumstilbud, skriver Regjeringen i en pressemelding. Flyrutene det gjelder er Florø–Oslo, Ørsta-Volda–Oslo, Stokmarknes–Bodø, Stokmarknes–Tromsø, Vadsø–Tromsø og Kirkenes–Tromsø.

  – Gjennom en ny konkurranse for disse rutene sikrer vi et tilfredsstillende flyrutetilbud i en periode med mye usikkerhet på strekninger som er viktig for befolkning og næringsliv, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no