NRK Meny
Nasjonal Sikkerhetsmyndighet og Hans Christian Pretorius
Foto: Tormod Strand, NRK

Datasikkerhet

Oppsummert

Store nettangrep blir mer og mer vanlig. EU-kommisjonen har styrke det europeiske byrået for nettsikkerhet, ENISA, med 50 prosent flere ansatte. Norge er tilknyttet ENISA,og i Norge koordineres slikt arbeid av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet.

 • Skjebnedag for nettnøytralitet

  Prinsippet om nettnøytralitet er ventet å bli skrotet i USA når det forvaltningsorganet FCC skal stemme over et forslag fra FCC-leder Ajit Pai i dag. Prinsippet innebærer at nettoperatørene ikke kan kontrollere innholdet kunder benytter, ifølge NTB.

 • Forsøkte å hacke politiet

  Utenlandsk etterretning forsøkte i høst å ta seg inn i NUPIs datanett, bekrefter Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Politiets sikkerhetstjeneste overfor VG. En vellykket hacking ville blant annet ha gitt aktørene mulighet til å plante informasjon.

 • Strengere regler for nettbetaling

  EU-kommisjonen har vedtatt å gjøre nettbetaling sikrere, melder NTB. Regelverket skal blant annet kreve bruk av to uavhengige elementer, for eksempel en mobil i kombinasjon med et passord, for å gjennomføre et kjøp.

  Kvinne i rød genser ved datamaskinen, holder opp kredittkort
  Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix
 • PST vil ha strengere IT-regler

  Politiets sikkerhetstjeneste ber politikerne vedta tydeligere lover for IT-sikkerhet. Sikkerhetsloven er for uklar til at selskapene i nødnettskandalen kan straffeforfølges, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland. PST har henlagt saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no