Rettsak mot terror- og drapstiltalte Philip Manshaus
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Philip Manshaus

Oppsummert

Philip Manshaus (22) er dømt til forvaring i 21 år med en minstetid på 14 år etter å ha drept stesøsteren Johanne Ihle-Hansen, før han dro til Al-Noor-moskeen 10. august 2019. Han dømmes også til å betale erstatning til de pårørende.

 • Stiftelse får 1,8 millioner kroner

  Det planlagte minne- og kunnskapssenteret etter terroren mot Al-Noor- moskeen i Bærum, er sikret start-finansiering. Gjensidigestiftelsen bevilger 1,8 millioner kroner til Stiftelsen 10. august, som står bak.

 • Må betale høgare erstatning

  Terrordømte Philip Manshaus må betale høgare erstatning etter at to av dei fornærma anka saka til lagmannsretten, skriv VG. Borgarting lagmannsrett dømmer Manshaus til å betale 150.000 og 80.000 til dei to fornærma.

 • Manshaus' far snur om våpen

  Faren til terrordømte Philip Manshaus ville ikke at politiet skulle destruere våpnene sønnen brukte under moskéangrepet. Våpnene ble stjålet fra farens våpenskap. Nå har faren snudd og en planlagt hovedforhandling er avlyst, skriver Budstikka.

  Carl Gustav-rifla Philip Manshaus brukte under moskéangrepet i Bærum
  Foto: Politiet / NRK
 • Manshaus´far uenig med politiet

  Faren til terrordømte Philip Manshaus må møte i tingretten fordi han nekter politiet å inndra - og destruere - våpnene som sønnen stjal fra ham. Farens forsvarer sier til TV 2 at han er prinsipielt uenig i at han skal ansvarliggjøres i denne saken.

 • Manshaus' stemor ville varsle PST

  Stemoren til terrordømte Philip Manshaus sier til Budstikka hun hadde bestemt seg for å varsle politiet om sin uro, men at hun ikke rakk det før angrepet på moskeen i Bærum var i gang. PST råder familiemedlemmer til å varsle selv om de er usikre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no