Philip Manshaus
Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Terrortiltalte Philip Manshaus

Oppsummert

Oslo statsadvokatembeter har tiltalt 22 år gamle Philip Manshaus for drap og terrorhandling. Manshaus er tiltalt for å ha drept sin stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen og for terrorhandling mot Al-Noor-moskeen i Bærum i august i fjor.

 • Manshaus framleis fengsla

  Oslo tingrett har gjeve politiet medhald i at draps- og terrortiltalte Philip Manshaus skal sitta varetektsfengsla til rettssaka mot han startar 7. mai. Manshaus møtte måndag morgon til eit nytt fengslingsmøte i Oslo tingrett.

 • Vil forlenge varetektsfengsling

  Oslo politidistrikt vil be om å holde draps-og terrortiltate Philip Manshaus i varetekt frem til rettssaken mot han starter 7.mai. Det opplyser Manshaus forsvarer Unni Fries til VG. Fengslingsmøtet starter i Oslo tingrett i dag.

 • Blir dommer i Manshaus-rettssaken

  Dommer Annika Lindström i Asker og Bærum tingrett blir fagdommeren som skal lede rettssaken mot draps- og terrortiltalte Philip Manshaus i mai. Rettssaken mot Manshaus starter torsdag 7. mai og varer til 26. mai.

 • Utvalg gransker Manshaus-tips

  Et tips som Politiets sikkerhetstjeneste mottok om terrortiltalte Philip Manshaus et år før moske-angrepet i Bærum i august 2019, granskes nå av et ekspertutvalg, ifølge PST. Utvalget sier til VG at de vil finne ut om PSTs tipshåndtering er god nok.

 • Tiltalt for drap og terrorhandling

  Oslo statsadvokatembeter har tiltalt 22 år gamle Philip Manshaus for drap og terrorhandling. Han er tiltalt for å ha drept sin stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen og for terrorhandling mot Al-Noor-moskeen i Skui i Bærum i august i fjor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no