Oljeplattformen Oseberg
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Oljeprisen

Oppsummert

Oljeprisen har svingt kraftig de siste fire årene. Mens den var på over 115 dollar per fat sommeren 2014, falt den i desember 2015 for første gang under 40 dollar. Oljeprisen er i romjula 2018 på rundt 54 dollar fatet.

 • Oljeprisen fortsetter å stige

  Oljeprisen fortsetter å stige etter at den gikk opp med nesten 15 prosent i går. Prisen steg etter at noen av de største anleggene for oljeproduksjon i Saudi-Arabia ble angrepet. Angrepet slo ut drøyt halvparten av Saudi-Arabias oljeproduksjon.

 • Enighet om lav oljeproduksjon

  Russland og Saudi-Arabia er enige om å forlenge en avtale om å holde oljeproduksjonen på et lavt nivå. De sa president Vladimir Putin etter G20-toppmøtet. De to landene er verdens største oljeeksportører.

 • Høyeste oljepris på tre måneder

  Oljeprisen er på vei opp igjen, og nordsjøolje blir nå solgt for 66,22 dollar fatet, som er det høyeste på tre måneder, skriver DN. Rundt juletider var oljeprisen nedte i 50 dollar fatet. Årsaken er at Saudi-Arabia og Russland redusere produksjonen.

 • Prisen på Nordsjøolje falt igjen

  Prisen på Nordsjøolje falt med over 3 prosent torsdag etter å ha tatt seg opp i julehelgen. Oljeprisen ligger nå på 53,55 dollar fatet, etter å ha vært oppe i over 55 dollar 2. juledag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no