Oljeplattformen Oseberg
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Oljeprisen

Oppsummert

Oljeprisen har svingt kraftig de siste fire årene. Mens den var på over 115 dollar per fat sommeren 2014, falt den i desember 2015 for første gang under 40 dollar. Oljeprisen er i juli 2018 på 74 dollar fatet.

 • Høyeste pris på Nordsjø-olje

  Prisen var mandag formiddag 80,94 dollar per fat. Det er det høyeste siden november 2014. Prishoppet kommer etter at Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) og andre globale produsenter har ignorert press fra Trump om å redusere oljeprisene.

 • OPEC avviser Trumps oljekrav

  OPEC-landene og Russland er enige om ikke å imøtekomme USAs president Donald Trumps krav om tiltak som skal føre til lavere oljepriser. De slår fast at man i dag har et sunt forhold mellom tilbud og etterspørsel.

 • Norsk eksport opp 26 prosent

  Eksporten av norske varer økte med 26 prosent fra i fjor sommer til i år. Oppgangen skyldes i hovedsak høyere priser på olje- og gass.. På samme tid økte fastlandseksporten med 3,2 prosent, viser tall fra SSB.

 • Oljeprisen har falle dramatisk

  Prisen på både amerikansk lettolje og nordsjøolje har falle dramatisk i kveld. Årsaka er uklar. Eit fat nordsjøolje gjekk ned frå 78 til 74 dollar i løpet av dagen. Dette svarar til ein nedgang på seks prosent.

 • Mener oljeprisen vil stige i år

  Oljeanalytiker Amrita Sen mener oljeprisen vil øke med minst 10 dollar fatet i år, skriver DN. I Wien i forrige uke vedtok OPEC å øke oljeproduksjonen. Fomålet var å dempe veksten i oljeprisen, men prisøkningen har fortsatt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no