NRK Meny
Oljeplattformen Oseberg
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Oljeprisen

Oppsummert

Oljeprisen har svingt kraftig de siste fire årene. Mens den var på over 115 dollar per fat sommeren 2014, falt den i desember 2015 for første gang under 40 dollar. Oljeprisen er i juli 2018 på 74 dollar fatet.

 • Oljeprisen har falle dramatisk

  Prisen på både amerikansk lettolje og nordsjøolje har falle dramatisk i kveld. Årsaka er uklar. Eit fat nordsjøolje gjekk ned frå 78 til 74 dollar i løpet av dagen. Dette svarar til ein nedgang på seks prosent.

 • Mener oljeprisen vil stige i år

  Oljeanalytiker Amrita Sen mener oljeprisen vil øke med minst 10 dollar fatet i år, skriver DN. I Wien i forrige uke vedtok OPEC å øke oljeproduksjonen. Fomålet var å dempe veksten i oljeprisen, men prisøkningen har fortsatt.

 • Støtter OPECs produksjonsøkning

  Russland og ni andre oljeproduserende land slutter opp om OPECs løfte om å pumpe opp mer olje for å møte økende global etterspørsel og dempe prisveksten. Store industriland som USA, India og Kina har lenge klaget over de økende oljeprisene.

 • Opec diskuterer økt oljeproduksjon

  Oljeministrene i Opec-landene sitter nå samlet i Wien for å diskutere et forslag om å øke produksjonen med en million fat om dagen. Oljeprisen har steget de siste månedene, noe som har fått oljeproduserende land til å vurdere produksjonsøkning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no