Nimr al-Nimr er avretta i Saudi-Arabia.
Foto: Uncredited / Ap

Saudi-Arabia

Oppsummert

Saudi-Arabia er et dypt religiøst monarki i Midtøsten. Det islamske landet er ofte kritisert for at kvinner har svært innskrenkede rettigheter. Landet ha enorme oljeforekomster.

 • Tre tiltalt for Twitter-spionasje

  To tidligere ansatte i Twitter og en tredje mann er tiltalt for spionasje for Saudi-Arabia, melder AFP. De skal ha spionert på Twitter-brukere som har kritisert den saudiske kongefamilien. De spionsiktede møtte i retten i San Fransisco onsdag.

 • – Samtale med Houthi-opprørere

  Saudiarabiske myndigheter har innledet samtaler med Houthi-opprørerne som de har kriget mot i Jemen i over fire år, ifølge en tjenestemann. Den første offisielle bekreftelsen på dialog kommer fra en ikke navngitt saudiarabisk tjenestemann onsdag.

 • Saudi-Arabia melder om turiststrøm

  På ti dager har 24.000 turister besøkt Saudi-Arabia, ifølge statlig fjernsyn. Landet åpnet nylig opp for turister fra flere land, deriblant Norge. Den nye visumpolitikken er en strategi for å gjøre landet i stand til å klare seg uten oljeinntekter.

 • Lar ugifte leie hotellrom

  Saudiarabiske myndigheter åpner for å la ugifte utenlandske par leie hotellrom sammen. Det er en del av nye visumregler som innføres for å bidra til å øke turismen til landet. Også enslige kvinner får nå lov til å leie hotellrom, skriver BBC.

 • Nedgraderer Saudi-Arabia

  Kredittvurderingsringsbyrået Fitch nedgraderer Saudi Arabias kredittverdighet fra A+ til A på grunn av økte «militære og geopolitiske spenninger» i regionen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no