Nimr al-Nimr er avretta i Saudi-Arabia.
Foto: Uncredited / Ap

Saudi-Arabia

Oppsummert

Saudi-Arabia er et dypt religiøst monarki i Midtøsten. Det islamske landet er ofte kritisert for at kvinner har svært innskrenkede rettigheter. Landet ha enorme oljeforekomster.

 • 37 henrettet i Saudi-Arabia

  Saudi-Arabia har henrettet 37 statsborgere som var dømt til døden for terrorisme, opplyser innenriksdepartementet i landet. Det er ikke kjent hvem de henrettede er, eller hva de var dømt for. Saudi-Arabia er blant de landene som henretter flest.

 • Godkjenner omstridt eksport

  Tyske myndigheter har godkjent eksport av militært materiell til Frankrike selv om det muligens skal selges videre til Saudi-Arabia. Vedtaket ble gjort to uker etter at Tyskland lempet på restriksjonene for militær eksport til Saudi-Arabia.

 • Kvinneaktivister løslatt

  Tre av de elleve kvinneaktivistene som i fjor ble pågrepet i Saudi-Arabia, er løslatt. Det opplyser flere kilder til internasjonale nyhetsbyråer. AFP siterer den London-baserte menneskerettighetsgruppen ALQST og slektninger av kvinnene.

 • Tyskland forlenger våpenblokaden

  Tyskland forlenger sin våpenblokade av Saudi-Arabia til ytterligere seks måneder, opplyser en talsmann for regjeringen. Våpeneksporten til Saudi-Arabia ble stoppet i fjor høst i kjølvannet av drapet på regimekritikeren Jamal Khashoggi.

 • Saudi-Arabia ut mot EUs svarteliste

  EU har plassert Saudi-Arabia på ei nyleg lansert svarteliste over 23 land som ikkje gjer ein god nok jobb mot terrorfinansiering og kvitvasking. Det meiner Saudi-Arabia er beklageleg. USA avviser også lista. Amerikanske territorium er med på lista.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no