NRK Meny
Nimr al-Nimr er avretta i Saudi-Arabia.
Foto: Uncredited / Ap

Saudi-Arabia

Oppsummert

Saudi-Arabia er et dypt religiøst monarki i Midtøsten. Det islamske landet er ofte kritisert for at kvinner har svært innskrenkede rettigheter. Landet ha enorme oljeforekomster.

 • Flere henrettet i Saudi-Arabia

  Sju personer er henrettet i Saudi-Arabia, opplyser landets myndigheter. Fem personer ble tirsdag henrettet i Jeddah vest i landet, mens to ble henrettet i byen Tabuk i nord. Myndighetene opplyser ikke hvordan dødsdommene ble fullbyrdet.

 • HRW: Tusenvis i fengsel uten dom

  Menneskerettighetsorganisasjonen har analysert data fra myndighetene i Saudi-Arabia og konkluderer i en ny rapport med at flere tusen fanger har sittet innesperret i opptil ti år, uten at de noensinne har blitt stilt for retten.

 • Saudi-Arabia har henrettet 48 i år

  Saudi-Arabia har gjennomført 48 henrettelser så langt i år, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW). HRW oppgir at halvparten av henrettelsene kom i forbindelse med dødsdommer avsagt i narkotikasaker.

 • Endelig kino i Saudi-Arabia

  Hollywood-filmen «Black Panther» skapte onsdag historie i Saudi-Arabia, som den første filmen vist på statlig lisensiert kino siden 1980-tallet. De siste årene har regjeringen sakte myket opp kinorestriksjonene og tillatt mindre festivalvisninger.

 • Innfører forbud mot telefonsnoking

  Saudi-Arabia innfører forbud mot å snoke på mobiltelefonen til ektefellen. Om du likevel prøver deg, risikerer du millionbot og fengselsstraff, melder NTB. Ifølge regjeringen er formålet «å beskytte samfunnets moral, samt retten til privatliv».

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no