NRK Meny
Nimr al-Nimr er avretta i Saudi-Arabia.
Foto: Uncredited / Ap

Saudi-Arabia

Oppsummert

Saudi-Arabia er et dypt religiøst monarki i Midtøsten. Det islamske landet er ofte kritisert for at kvinner har svært innskrenkede rettigheter. Landet ha enorme oljeforekomster.

 • Kaller tilbake ambassadør

  Saudi-Arabia henter hjem landets ambassadør til Tyskland, i protest mot tyske uttalelser om situasjonen i Libanon, melder NTB. Den uklare situasjonen i Libanon ble tatt opp til diskusjon da EUs utenriksministre møttes i Brussel tidligere denne uken.

 • HRW: Politisk motiv bak pågripelser

  Pågripelsen av en rekke prinser, ministre og andre innflytelsesrike personer i Saudi-Arabia, kan ha vært politisk motivert, mener Human Rights Watch. Den offisielle begrunnelsen for pågripelsene er anklager om korrupsjon.

 • Pågrepne vil bli stilt for retten

  Myndighetene i Saudi-Arabia bekrefter at prinsene og ministrene som ble pågrepet i helgen, vil bli stilt for retten, skriver NTB. Flere titall prinser, ministre og andre innflytelsesrike personer ble pågrepet for korrupsjon i helgen.

 • Abbas besøker Saudi-Arabia

  Palestinernes president, Mahmoud Abbas, er på et overraskende besøk til Saudi-Arabia. Abbas ble invitert av kong Salman, melder den israelske avisen Haaretz. Tema for besøket er blant annet atomavtalen med Iran, Saudi-Arabias erkefiende i regionen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no