Hopp til innhold
Oslo Børs
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Oslo Børs

Oppsummert

Oslo Børs er en av de ledende i verden i næringene energi, shipping og sjømat. Handelen startet den 15. april 1819, og 200 år senere ble den en del av Euronext.

 • Bredt fall på Oslo Børs

  Blant børsens største selskaper var det kraftig nedgang. Kun tre av de 15 selskapene med høyest markedsverdi hadde oppgang tirsdag. Også SAS hadde en dårlig dag på børsen med et fall på 6,4 prosent etter nyheten om at de tapte 638 millioner svenske kroner i august.

 • PGS og TGS vil slå seg sammen

  Seismikkselskapene TGS og PGS vil fusjonere. TGS-aksjonærene vil få to tredeler av det nye selskapet.

  Målet er å forbedre tilbudet og teknologien til kundene, skriver de i en børsmelding.

  Det var E24 og Dagens Næringsliv som meldte om saken først.

  Etter gjennomføringen av transaksjonen vil TGS' og PGS' aksjeeiere eie henholdsvis omtrent to tredeler og en tredel av det sammenslåtte selskapet, basert på aksjekapitalen til hvert av selskapene per 15. september 2023.

  Ved sluttkursene fredag hadde TGS en børsverdi på 18,6 milliarder kroner, mens PGS med heftig gjeldsbyrde prises til 7,6 milliarder kroner på Oslo Børs.

  Det sammenslåtte selskapet skal ledes av TGS-sjef Kristian Johansen og TGS-finansdirektør Sven Børre Larsen og er ventet å få en markedsverdi på over 28 milliarder kroner, ifølge E24. (NTB)

 • Ny rekorddag for Oslo Børs

  Fredag blei atter ein rekorddag på Oslo Børs, der hovudindeksen enda på over 1300 poeng. Det er første gong nokonsinne at indeksen ender så høgt.

  Oljeprisen fortsett å gå i plus og er opp 0,37 prosent. I går steig oljeprisen med eit prosent, og enda med ein pris på 93 dollar fatet.

  Den nye rekorden kjem etter at hovudindeksen i går enda på over 1291 poeng, som også var ein ny rekord. Førre gong børsen enda på ein rekordhøg poengsum var i april i fjor.

 • Schibsted kjøper 10,1 prosent av Viaplay

  Det skriver mediekonsernet i en børsmelding onsdag ettermiddag. Dermed eier Schibsted 8 millioner såkalte B-aksjer i selskapet. B-aksjer er aksjer med svekket stemmekraft i generalforsamlingen til et selskap.

  – Viaplays sterke posisjon som en strømmetjeneste i Norden passer godt inn i våre medieoperasjoner, og vi er sikre på at vi kan støtte verdiskapning i selskapet, sier Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund i meldingen.

 • Solskinnsdag på Oslo Børs

  Valgdagen ble en solskinnsdag på Oslo Børs. Hovedindeksen løftet seg 0,6 prosent til 1274 poeng.

  Blant de mest omsatte selskapene vokste Equinor med 0,4 prosent, DNB med 0,6 prosent og Aker BP med 0,5 prosent.

  Vinneren blant de mest omsatte selskapene på hovedindeksen ble Norsk Hydro som økte med 3,6 prosent i handelen mandag.

  Et fat nordsjøolje ble mandag ettermiddag omsatt for 90,9 dollar.

  Mandag viste tall fra Statistisk sentralbyrå at inflasjonen for august er lavere enn ventet med en prisvekst på 4,8 prosent. Bloomberg hadde på forhånd spådd en prisvekst på 5,4 prosent.

  Hos de retningsgivende europeiske børsene pekte pilene også oppover. DAX-indeksen i Frankfurt var opp 0,5 prosent, FTSE 100 i London plusset på seg 0,2 prosent, og CAC 40-indeksen i Paris steg med 0,7 prosent.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no