Oslo Børs
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Oslo Børs

Oppsummert

Både Euronext og Nasdaq ønsker å kjøpe Oslo Børs. 13. mai bestemte Finansdepartementet at begge får lov til å kjøpe aksjer i børsen, men ville ikke kreve at en ny hovedeier skal ha minst to tredjedeler av aksjene.

 • Oslo Børs bøtelegger Lavo.tv

  Oslo Børs gir Lavo.tv AS et overtredelsesgebyr på 300.000 kroner for brudd på forpliktelsen til å offentliggjøre innsideinformasjon. Ifølge børsmeldingen har det også vært andre brudd på regelverket. Lavo.tv utvikler mobil-løsninger for TV-bransjen.

 • Nasdaq trekker budet på Oslo Børs

  Den amerikanske børsgruppen Nasdaq melder mandag at de trekker sitt bud på Oslo Børs VPS, melder Dagens Næringsliv.
  ​Nasdaqs første bud var betinget av at 90 prosent av aksjonærene godtok budet, men kravet ble senere redusert til 67 prosent.

 • Nasdaq skuffet over børs-beslutning

  Selv om Finansdepartementet gir både Nasdaq og Euronext lov til å kjøpe Oslo Børs, er Nasdaq-ledelsen skuffet. – Beslutningen om ikke å kreve flertall på to tredjedeler av aksjene skuffende,» sier Lauri Rosendahl, leder av Nasdaq i Norden til DN.

 • Får kjøpe Oslo Børs

  Finansdepartementet gir både Euronext og Nasdaq gis tillatelse til å kjøpe aksjer i Oslo Børs. Aksjene må kjøpes innen seks måneder, og det stilles ikke krav til eierandeler. Euronext eier 8,69 prosent, og Nasdaq eier 2,43 prosent av Oslo Børs.

  Oslo Børs
  Foto: TOM INGEBRIGTSEN / NRK
 • Nettavis: Euronext vinner Oslo Børs

  Finansdepartementet avviser kravet om en eierandel på to tredeler, dermed er Nasdaq ute av kampen om Oslo Børs, ifølge Nettavisen. Flere kilder opplyser til Nettavisen at Euronext vinner kampen om Oslo Børs.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no