På sykehuset i Wuhan får flere smittede behandling.
Foto: CCTV

Nytt coronavirus

Oppsummert

107 mennesker er bekreftet døde av et nytt type virus som smitter mellom mennesker. Coronaviruset fører til en lungebetennelse-lignende sykdom. 2019-nCoV er i slekt med sars-viruset som forårsaket en global epidemi i 2003.

 • Smittet gjennom menneskelig kontakt

  Tyske helsemyndigheter melder om at en person er smittet med coronaviruset gjennom menneskelig kontakt. Mannen hadde ikke besøkt Kina, men en kinesisk kollega ble syk på vei hjem fra å ha jobbet med mannen i Tyskland. Det skriver avisa The Guardian.

 • Hongkong stanser tog til fastlandet

  Tog og ferger mellom fastlands-Kina og Hongkong innstilles i et forsøk på å hindre smitte av det nye coronaviruset. Det innføres også begrensninger på flyreiser og annen reisevirksomhet, opplyser Hongkongs leder, Carrie Lam.

 • Norske studenter kan bli i Kina

  Rundt 150 norske studenter som befinner seg i Kina og Hongkong, anbefales foreløpig ikke å reise hjem som følge av virusutbruddet i byen Wuhan i Kina. Organisasjonen Ansa sier de ber studentene følge reiseråd fra UD og råd fra Folkehelseinstituttet.

  Informasjon om coronavirus på Gardermoen
  Foto: Christian Fougner / NRK
 • Om lag 1500 smittet på 24 timer

  Coronaviruset har smittet rundt 1500, og tatt livet av 81 mennesker i løpet av det siste døgnet. Det totale antallet smittede er nå på rundt 4500 mennesker og 107 er døde. Viruset startet trolig i byen Wuhan i Kina, og har spredt seg til flere land.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no