Landsstyremøte i KrF
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kristelig Folkeparti

Oppsummert

KrF har slitt med dårlige målinger, opplevd både inn- og utmeldinger og en intern strid i synet på om partiet bør se til Erna Solberg (H) eller til Jonas Gahr Støre (Ap). Partileder Hareide ser til Ap, noe begge nestlederne er uenig i.

 • Rekordmange nye medlemmer til KrF

  De siste par ukene har Kristelig Folkeparti fått over 300 nye medlemmer bare i Rogaland. På landsbasis har KrF fått over 2000 nye medlemmer på drøyt to uker, etter at partileder Knut Arild Hareide rådet til regjeringssamarbeid med Ap og Sp.

 • – Ikke uproblematisk

  Det er ikke gitt at KrF vil få mest igjen av å gå inn i dagens regjering, mener varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen. Han er fornøyd med at lokallaget viser flertall for høyresiden, men innrømmer at veivalget heller ikke er uproblematisk .

  Jørgen Kristiansen
  Foto: Hans Erik Weiby / NRK
 • Førde KrF vil velje venstresida

  På eit ekstraordinært årsmøte måndag kveld røysta lokallaget i Førde over vegvalet til KrF. Av 18 frammøtte ville 14 gå i regjering med Ap og Senterpartiet, slik partileiaren har teke til orde for. Dei siste 4 ville i regjering med høgrepartia. Difor valte dei fire delegatar som støtta venstresida, og ein delegat som støtta høgresida til fylkesårsmøtet i partiet. Der skal det vidare veljast kven som skal vere på landsmøtet der heile saka skal bli avgjort.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no